30 AĞUSTOS TÖRENLERİ’NE ASKERİN COŞKUSU DAMGASINI VURDU

GÜNDEM 30.08.2022 - 13:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4443+ kez okundu.
 

30 AĞUSTOS TÖRENLERİ’NE ASKERİN COŞKUSU DAMGASINI VURDU

Burdur'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, Burdur Vali Ali Arslantaş'ın Valilikte bayram tebriklerini kabul etti  30 Ağustos Bayramı Törenlerinin üçüncü bölümünde Gazi Atatürk Stadyumu'nda bayrama katılanların bayramını Vali Ali Arslantaş Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ve Garnizon Komutanı  askerlerin, öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerin de gününs anlam ve önemini belirten konuşmayı silahlı kuvvetler arına Tank Yüzbaşı Mehmet Temel yaptı. Yüzbaşı Temel; Türk Milleti azız yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetlerinin karşısında ortaya koyduğu essiz bir zafer olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş ve hazırlanmış ve yönetilmiştir. 1900’lü yılların başlarında meydana gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları dünya da gelişen fikir akımları ve sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda birinci dünya sonunda müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonunda yapılan sanlaşmalar sonunda büyük devletler onların maşaları tarafından Anadolu toprakları işgal edilmiş ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr anlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. İşgal kuvvetleri girdikleri her yerde kadınımıza yaşlımıza çocuklarımıza dünya da eşine az rastlanır işkence ile zulüm hakaretler de bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen üzerimize kara bulutların dolaştığı bir ortam da Mustafa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “ya istiklal ya ölüm parolası” ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Törenler de ve Burdur Atatürk stadın da ve tribünlerinde çok sayı da subay  ve Asker’in yer aldığı gözlendi. öğrenciler halk oyunu oynadı. Tören, askerlerin ve öğrencilerin geçit yürüyüşüyle tamamlandı. Törene katılan askerlerin stat dışın da yürüyüş kolunda komutanları eşliğinde “ Her şey vatan için” ve benzeri sözler ifade ettiği gözlemlendi. 30 Ağustos törenlerin de ise çok az sayı da vatandaşın katıldığı gözlendi.  
Burdur'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, Burdur Vali Ali Arslantaş'ın Valilikte bayram tebriklerini kabul etti  30 Ağustos Bayramı Törenlerinin üçüncü bölümünde Gazi Atatürk Stadyumu'nda bayrama katılanların bayramını Vali Ali Arslantaş Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ve Garnizon Komutanı  askerlerin, öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerin de gününs anlam ve önemini belirten konuşmayı silahlı kuvvetler arına Tank Yüzbaşı Mehmet Temel yaptı. Yüzbaşı Temel; Türk Milleti azız yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetlerinin karşısında ortaya koyduğu essiz bir zafer olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş ve hazırlanmış ve yönetilmiştir. 1900’lü yılların başlarında meydana gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları dünya da gelişen fikir akımları ve sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda birinci dünya sonunda müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonunda yapılan sanlaşmalar sonunda büyük devletler onların maşaları tarafından Anadolu toprakları işgal edilmiş ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr anlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. İşgal kuvvetleri girdikleri her yerde kadınımıza yaşlımıza çocuklarımıza dünya da eşine az rastlanır işkence ile zulüm hakaretler de bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen üzerimize kara bulutların dolaştığı bir ortam da Mustafa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “ya istiklal ya ölüm parolası” ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır.

Törenler de ve Burdur Atatürk stadın da ve tribünlerinde çok sayı da subay  ve Asker’in yer aldığı gözlendi. öğrenciler halk oyunu oynadı. Tören, askerlerin ve öğrencilerin geçit yürüyüşüyle tamamlandı. Törene katılan askerlerin stat dışın da yürüyüş kolunda komutanları eşliğinde “ Her şey vatan için” ve benzeri sözler ifade ettiği gözlemlendi. 30 Ağustos törenlerin de ise çok az sayı da vatandaşın katıldığı gözlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.