Ankara'da Öcalan İçin Ofis Hazırlığı İddiası

DÜNYA 26.10.2024 - 21:43, Güncelleme: 26.10.2024 - 21:43 250 kez okundu.
 

Ankara'da Öcalan İçin Ofis Hazırlığı İddiası

Yaklaşık bir buçuk ay önce, Ankara kulislerinde Abdullah Öcalan için bir ofis açılacağına dair konuşmalar yapılıyordu.
 Bu iddia, TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz tarafından, Halk TV’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu *Açıkça* programında dile getirildi. Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında Öcalan’a yönelik yaptığı çağrının ardından, bu sürecin aslında çok öncesine dayandığını öne sürdü. Bahçeli’nin çağrısı, Öcalan’ın Meclis’e gelip DEM Parti’nin grup toplantısında “terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini” açıklamasını istemesiydi. Bu açıklama, Türk siyasetinde ve kamuoyunda geniş yankı bulurken, Mustafa Yılmaz’ın ortaya attığı iddia gündeme yeni bir boyut kazandırdı.  Yılmaz, programda şunları ifade etti:  “Bir buçuk ay kadar önce, Çankaya’da Öcalan için bir çalışma ofisi hazırlandığı yönünde duyumlar aldım. Bu duyumu ilk duyduğumda çok uçuk gelmişti, ancak ‘ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ gerçeği de var. Bu sürecin, Bahçeli’nin DEM sıralarına gidip tokalaşmasından önce başladığına inanıyorum. Bu tür iddialar Ankara’da konuşulmaya başlanmış olsa da medyada çok yer bulmadı. Ancak, bazı çevrelerde bu konu konuşuluyordu. TUSAŞ saldırısı olmamış olsaydı, belki de Cumhurbaşkanı’nın Öcalan ile ilgili açıklamaları gündemde daha fazla yer alabilirdi."   Kaynak: Halk TV
Yaklaşık bir buçuk ay önce, Ankara kulislerinde Abdullah Öcalan için bir ofis açılacağına dair konuşmalar yapılıyordu.

 Bu iddia, TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz tarafından, Halk TV’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu *Açıkça* programında dile getirildi. Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında Öcalan’a yönelik yaptığı çağrının ardından, bu sürecin aslında çok öncesine dayandığını öne sürdü.

Bahçeli’nin çağrısı, Öcalan’ın Meclis’e gelip DEM Parti’nin grup toplantısında “terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini” açıklamasını istemesiydi. Bu açıklama, Türk siyasetinde ve kamuoyunda geniş yankı bulurken, Mustafa Yılmaz’ın ortaya attığı iddia gündeme yeni bir boyut kazandırdı. 

Yılmaz, programda şunları ifade etti: 

“Bir buçuk ay kadar önce, Çankaya’da Öcalan için bir çalışma ofisi hazırlandığı yönünde duyumlar aldım. Bu duyumu ilk duyduğumda çok uçuk gelmişti, ancak ‘ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ gerçeği de var. Bu sürecin, Bahçeli’nin DEM sıralarına gidip tokalaşmasından önce başladığına inanıyorum. Bu tür iddialar Ankara’da konuşulmaya başlanmış olsa da medyada çok yer bulmadı. Ancak, bazı çevrelerde bu konu konuşuluyordu. TUSAŞ saldırısı olmamış olsaydı, belki de Cumhurbaşkanı’nın Öcalan ile ilgili açıklamaları gündemde daha fazla yer alabilirdi."

 

Kaynak: Halk TV

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.