Burdur MHP’de İstifa Depremi

DÜNYA 26.10.2024 - 21:45, Güncelleme: 26.10.2024 - 23:18 378 kez okundu.
 

Burdur MHP’de İstifa Depremi

Geçtiğimiz günlerde Burdur Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Gültekin Oktay’ın istifasının ardından Burdur MHP’de sular durulmadı.
   MHP Genel Merkezi tarafından yeni il başkanının atanmasının ardından, Burdur MHP teşkilatında toplu istifalar yaşandı. Sekiz ilçe başkanı, düzenlenen basın açıklamasıyla istifa ettiklerini duyurdu. Yeni il başkanı ataması sonrası MHP Burdur merkez İlçe Başkanı Hakan Subay, Ağlasun İlçe Başkanı Mustafa Ayyıldız, Çavdır İlçe Başkanı Mustafa Çakmak, Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Vural, Karamanlı İlçe Başkanı Ömer Karagöz, Kemer İlçe Başkanı Müslüm Mete, Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren, Yeşilova İlçe Başkanı Yusuf Erkan yaptıkları ortak açıklama ile görevlerinden istifa etti. İşte istifa açıklamasının tam metni: “Kıymetli hemşehrilerimiz, değerli dava arkadaşlarımız, Burdur kamuoyunun da bildiği gibi, geçtiğimiz hafta İl Başkanımız Gültekin Oktay görevinden istifa etti. Ardından, Genel Merkezimiz tarafından yeni il başkanının atanması bekleniyordu ve bugün öğle saatlerinde atama gerçekleşti. Ancak bizler, İl Başkanımız Gültekin Oktay’ın iftira ve türlü oyunlarla değil, ona duyulan güvenle göreve devam etmesi gerektiğine inanıyorduk. Biz adamın adamı değil, davanın adamlarıyız; davamız için canla başla çalışıyoruz. Gültekin Oktay Başkanımızın teşkilatına olan bağlılığına, davaya olan sadakatine ve hizmetine şahit olan ilçe başkanları olarak, onun devam etmesini arzu ederdik. Ne yazık ki partimizin başarısı için çabalarken, partimizi ve adaylarını başarısızlığa uğratmak isteyenlere makam verilmesini, en doğal hakkımız olarak eleştirdik. Burdur’daki ülküdaşlarımız hakaret ve iftiraya uğrarken, bu kimselerle iş birliği yapanlara üç hilalin gölgesi bile verilmemeliydi. Biz teşkilatın ve Genel Merkez’in kutsiyetini bilen insanlarız ve her zaman saygımızı koruduk. Ancak bu durumda daha fazla dayanma gücümüz kalmamıştır. Maddi ve manevi gücümüzü ortaya koyarak MHP’nin başarısı için çalıştık fakat mevcut koşullar altında bunu sürdürmemiz artık mümkün değil. Genel Başkanımıza ve Genel Merkez’e saygımızı koruyarak görevlerimizden istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Geçtiğimiz günlerde Burdur Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Gültekin Oktay’ın istifasının ardından Burdur MHP’de sular durulmadı.

 

 MHP Genel Merkezi tarafından yeni il başkanının atanmasının ardından, Burdur MHP teşkilatında toplu istifalar yaşandı. Sekiz ilçe başkanı, düzenlenen basın açıklamasıyla istifa ettiklerini duyurdu.

Yeni il başkanı ataması sonrası MHP Burdur merkez İlçe Başkanı Hakan Subay, Ağlasun İlçe Başkanı Mustafa Ayyıldız, Çavdır İlçe Başkanı Mustafa Çakmak, Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Vural, Karamanlı İlçe Başkanı Ömer Karagöz, Kemer İlçe Başkanı Müslüm Mete, Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren, Yeşilova İlçe Başkanı Yusuf Erkan yaptıkları ortak açıklama ile görevlerinden istifa etti.

İşte istifa açıklamasının tam metni:

“Kıymetli hemşehrilerimiz, değerli dava arkadaşlarımız,

Burdur kamuoyunun da bildiği gibi, geçtiğimiz hafta İl Başkanımız Gültekin Oktay görevinden istifa etti. Ardından, Genel Merkezimiz tarafından yeni il başkanının atanması bekleniyordu ve bugün öğle saatlerinde atama gerçekleşti.

Ancak bizler, İl Başkanımız Gültekin Oktay’ın iftira ve türlü oyunlarla değil, ona duyulan güvenle göreve devam etmesi gerektiğine inanıyorduk. Biz adamın adamı değil, davanın adamlarıyız; davamız için canla başla çalışıyoruz.

Gültekin Oktay Başkanımızın teşkilatına olan bağlılığına, davaya olan sadakatine ve hizmetine şa hit olan ilçe başkanları olarak, onun devam etmesini arzu ederdik. Ne yazık ki partimizin başarısı için çabalarken, partimizi ve adaylarını başarısızlığa uğratmak isteyenlere makam verilmesini, en doğal hakkımız olarak eleştirdik. Burdur’daki ülküdaşlarımız hakaret ve iftiraya uğrarken, bu kimselerle iş birliği yapanlara üç hilalin gölgesi bile verilmemeliydi.

Biz teşkilatın ve Genel Merkez’in kutsiyetini bilen insanlarız ve her zaman saygımızı koruduk. Ancak bu durumda daha fazla dayanma gücümüz kalmamıştır. Maddi ve manevi gücümüzü ortaya koyarak MHP’nin başarısı için çalıştık fakat mevcut koşullar altında bunu sürdürmemiz artık mümkün değil. Genel Başkanımıza ve Genel Merkez’e saygımızı koruyarak görevlerimizden istifa ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.