Başkan Ercengiz İlk Kez Açıkladı: Coşkun Aral Burdurlulara Kızgın "İklimi Değiştirdiniz!

DÜNYA 19.10.2024 - 19:33, Güncelleme: 19.10.2024 - 19:33 173 kez okundu.
 

Başkan Ercengiz İlk Kez Açıkladı: Coşkun Aral Burdurlulara Kızgın "İklimi Değiştirdiniz!

'Üniversite Kent İlişkisi' temasıyla düzenlenen 'Üniversite Buluşmalarının ilki Burdur Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
  Etkinlikte Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Doç. Dr. Canan Gönüllü’nün moderatörlüğünde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Ulaşımdan ekonomiye, sosyal yaşamdan sokak hayvanlarına kadar birçok soruyu yanıtlayan Ercengiz, ünlü gazeteci Coşkun Aral'ın Burdurlulara olan kızgınlığını da ilk kez açıkladı. Başkan Ercengiz, Coşkun Aral ile yaptığı görüşmede, Aral'ın mermer ocaklarıyla ilgili ağır eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Aral, “Burdur’daki mermer ocakları, yalnızca Burdur’un değil, Türkiye’nin iklimini değiştirdi. Bu konuda çok kızgınım” diyerek, mermer çıkarma yöntemlerine sert tepki gösterdi. Madencilikte Yanlış Yöntem: “Böyle Vahşi Bir Madencilik Yok Etkinlikte bir öğrencinin mermer ocaklarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Ercengiz, madencilik izinlerinin belediye veya valiliğin yetkisinde olmadığını, bu konunun bakanlık ve Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğunu belirtti. Ercengiz, mermerin Türkiye için önemli bir ihracat kalemi olduğunu ancak çıkarma yöntemlerini doğru bulmadığını ifade etti. "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar vahşi bir madencilik yok. Alanlar kullanıldıktan sonra terk ediliyor, doğaya geri kazandırılmıyor," dedi. Coşkun Aral’ın Tepkisi: “Türkiye’nin İklimi Değişti” Ercengiz, Aral ile yaptığı sohbeti paylaşarak, Aral’ın “Burdur’daki mermer ocakları Türkiye’nin iklimini değiştirdi” şeklindeki iddialı sözlerini aktardı. Aral'ı Burdur'a davet ettiğini belirten Ercengiz, Türkiye’de uygulanan madencilik yöntemlerinin daha sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Mermer Ocakları Konusunda Çevreci Yaklaşımlar Başkan Ercengiz, Söğüt Dağları'nda 2016 yılında başlatılan madencilik faaliyetlerinin durdurulmasında belediyenin etkin bir rol oynadığını belirterek, çevre dernekleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca, Yeşilova'daki mermer ocaklarından çıkan atıklarla dağların şekil değiştirdiğini ve bu durumun doğaya zarar verdiğini ifade etti. İklim Krizi ve Dağlarla İlgili Dini Vurgular Bir öğrencinin, mermer ocaklarının çevresel etkilerini anlatırken yaşadığı üzüntüyü dile getirmesi üzerine Ercengiz, "Dağlarla ilgili Kur'an-ı Kerim'de bir ayet var. Doğal dengeleri bozmanın manevi boyutlarını da göz önünde bulundurarak, dağlarla oynamamak gerektiğini düşünüyorum," dedi. Etkinlikte birçok önemli konuda açıklamalarda bulunan Başkan Ercengiz, çevreye duyarlı madencilik anlayışının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı ve geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın önemine değindi.   Kaynak: Burdur Gazetesi
'Üniversite Kent İlişkisi' temasıyla düzenlenen 'Üniversite Buluşmalarının ilki Burdur Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Etkinlikte Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Doç. Dr. Canan Gönüllü’nün moderatörlüğünde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Ulaşımdan ekonomiye, sosyal yaşamdan sokak hayvanlarına kadar birçok soruyu yanıtlayan Ercengiz, ünlü gazeteci Coşkun Aral'ın Burdurlulara olan kızgınlığını da ilk kez açıkladı.

Başkan Ercengiz, Coşkun Aral ile yaptığı görüşmede, Aral'ın mermer ocaklarıyla ilgili ağır eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Aral, “Burdur’daki mermer ocakları, yalnızca Burdur’un değil, Türkiye’nin iklimini değiştirdi. Bu konuda çok kızgınım” diyerek, mermer çıkarma yöntemlerine sert tepki gösterdi.

Madencilikte Yanlış Yöntem: “Böyle Vahşi Bir Madencilik Yok

Etkinlikte bir öğrencinin mermer ocaklarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Ercengiz, madencilik izinlerinin belediye veya valiliğin yetkisinde olmadığını, bu konunun bakanlık ve Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğunu belirtti. Ercengiz, mermerin Türkiye için önemli bir ihracat kalemi olduğunu ancak çıkarma yöntemlerini doğru bulmadığını ifade etti. "Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar vahşi bir madencilik yok. Alanlar kullanıldıktan sonra terk ediliyor, doğaya geri kazandırılmıyor," dedi.

Coşkun Aral’ın Tepkisi: “Türkiye’nin İklimi Değişti”

Ercengiz, Aral ile yaptığı sohbeti paylaşarak, Aral’ın “Burdur’daki mermer ocakları Türkiye’nin iklimini değiştirdi” şeklindeki iddialı sözlerini aktardı. Aral'ı Burdur'a davet ettiğini belirten Ercengiz, Türkiye’de uygulanan madencilik yöntemlerinin daha sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mermer Ocakları Konusunda Çevreci Yaklaşımlar

Başkan Ercengiz, Söğüt Dağları'nda 2016 yılında başlatılan madencilik faaliyetlerinin durdurulmasında belediyenin etkin bir rol oynadığını belirterek, çevre dernekleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca, Yeşilova'daki mermer ocaklarından çıkan atıklarla dağların şekil değiştirdiğini ve bu durumun doğaya zarar verdiğini ifade etti.

İklim Krizi ve Dağlarla İlgili Dini Vurgular

Bir öğrencinin, mermer ocaklarının çevresel etkilerini anlatırken yaşadığı üzüntüyü d ile getirmesi üzerine Ercengiz, "Dağlarla ilgili Kur'an-ı Kerim'de bir ayet var. Doğal dengeleri bozmanın manevi boyutlarını da göz önünde bulundurarak, dağlarla oynamamak gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Etkinlikte birçok önemli konuda açıklamalarda bulunan Başkan Ercengiz, çevreye duyarlı madencilik anlayışının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı ve geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın önemine değindi.

 

Kaynak: Burdur Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.