ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KARANFİLLER VE DUALARLA ANILDI

DÜNYA (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.03.2023 - 13:49, Güncelleme: 18.03.2023 - 13:49 3500+ kez okundu.
 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KARANFİLLER VE DUALARLA ANILDI

Burdur da kent mezarlığında şehit mezarları başında Çanakkale savaşlarının 108 yılında dua ve karanfiller ile şehitler ile birlikte Çanakkale şehitleri anıldı
      Çanakkale savaşlarının 108 yılında Burdur asri mezarlığında bulunan şehitlikte Çanakkale savaşlarında şehit düşen askerler kahraman komutanlar ile istiklal savaşları ile iç güvenlik için  düşmana aman vermeyen tüm şehitler anıldı. Şehitlik anıtına çelenklerin konulması askerler tarafından ihtiram atışına müteakip istiklal marşının okunması ile devam edildi. Törende silahlı kuvvetler adına Tankçı Üsteğmen Kaan Gültekin yaptı. Milletimizin kahraman evlatlarının tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen şehitlik ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize de ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Kahraman Denizcilerimizin gece karanlığında Çanakkale Boğazı sularına Nusret mayın gemisi tarafından boğaza döşenen müttefik donanmasının üç zırhlısı batırılmıştır. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tül dünyaya karşı azmin cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak anılmaktadır. Burdur vali vekili Ahmet Mailoğlu, Şehitlik anı defterine: Çanakkale zaferi askerlerine “sizlere ben taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin topyekün milletimizin zaferidir Tören sonrasında Burdur Müftülüğü görevlilerince kur-an okunarak Çanakkale Şehitleri ve bugüne kadar  vatan için yapılan savaşlarda şehit düşen askerler için dualar edilerek sona erdi.
Burdur da kent mezarlığında şehit mezarları başında Çanakkale savaşlarının 108 yılında dua ve karanfiller ile şehitler ile birlikte Çanakkale şehitleri anıldı

      Çanakkale savaşlarının 108 yılında Burdur asri mezarlığında bulunan şehitlikte Çanakkale savaşlarında şehit düşen askerler kahraman komutanlar ile istiklal savaşları ile iç güvenlik için  düşmana aman vermeyen tüm şehitler anıldı. Şehitlik anıtına çelenklerin konulması askerler tarafından ihtiram atışına müteakip istiklal marşının okunması ile devam edildi.

Törende silahlı kuvvetler adına Tankçı Üsteğmen Kaan Gültekin yaptı. Milletimizin kahraman evlatlarının tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen şehitlik ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize de ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Kahraman Denizcilerimizin gece karanlığında Çanakkale Boğazı sularına Nusret mayın gemisi tarafından boğaza döşenen müttefik donanmasının üç zırhlısı batırılmıştır.

Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tül dünyaya karşı azmin cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak anılmaktadır.

Burdur vali vekili Ahmet Mailoğlu, Şehitlik anı defterine: Çanakkale zaferi askerlerine “sizlere ben taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin topyekün milletimizin zaferidir

Tören sonrasında Burdur Müftülüğü görevlilerince kur-an okunarak Çanakkale Şehitleri ve bugüne kadar  vatan için yapılan savaşlarda şehit düşen askerler için dualar edilerek sona erdi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.