Evcil Hayvanlarla Seyahat Ederken Bunlara Dikkat Edin

DÜNYA 15.12.2023 - 19:32, Güncelleme: 15.12.2023 - 19:48 2140+ kez okundu.
 

Evcil Hayvanlarla Seyahat Ederken Bunlara Dikkat Edin

Evcil hayvanları ile seyahat etmek isteyenlerin birtakım kurallara uyması gerekiyor. Yılbaşının yaklaşmasının ardından vatandaşların tatil hazırlığı başladı.
    Burdur’da Petshop işletmeciliği yapan Osman Ceylan, tatile giderken evcil hayvanıyla birlikte seyahat etmek isteyen vatandaşların mikroçip ve kuduz aşısına dikkat etmeleri gerektiğini, evcil hayvan pasaportunu yanlarında bulundurmalarını ve seyahat ederken uygun taşıma malzemelerinin kullanılması gerektiğini vurguladı.  Yola çıkmadan önce hayvanların mide bulantısını önlemek ve stresini azaltmak için bazı ürünlerin kullanılabileceğini anlatan Osman Ceylan, “Yola çıkmadan önce hayvanların yiyecek, içecek ve tuvalet ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerekir. Hayvanların konulduğu kutular kendilerinden en az 2 kat daha büyük olmalı. Bu yüzden bize başvuran müşterilerimize hayvan sağlığı için onaylı güvenli taşıma çantaları ve aparatlarını öneriyoruz. Köpekler bir yerde durduğunuz zaman tuvalet ihtiyaçlarını giderebilir ama kediler stresli hayvanlar oldukları için yanınızda kum taşısanız bile orayı tercih etmeyebilir. Bunun için onların idrarlarını emen ve kutularını temiz tutan pedler kullanılabilir. Ayrıca ara sıra mama ve su ihtiyaçları giderilebilir. Mesela 3-4 saatlik bir yolculuk için buna pek gerek yok ama daha uzun süreli yolculuklarda mutlaka hayvanların mama ve su kapları yanında olmalı. Beslemeleri ihmal edilmemeli” ifadelerini kullandı.      
Evcil hayvanları ile seyahat etmek isteyenlerin birtakım kurallara uyması gerekiyor. Yılbaşının yaklaşmasının ardından vatandaşların tatil hazırlığı başladı.

 

 

Burdur’da Petshop işletmeciliği yapan Osman Ceylan, tatile giderken evcil hayvanıyla birlikte seyahat etmek isteyen vatandaşların mikroçip ve kuduz aşısına dikkat etmeleri gerektiğini, evcil hayvan pasaportunu yanlarında bulundurmalarını ve seyahat ederken uygun taşıma malzemelerinin kullanılması gerektiğini vurguladı. 

Yola çıkmadan önce hayvanların mide bulantısını önlemek ve stresini azaltmak için bazı ürünlerin kullanılabileceğini anlatan Osman Ceylan, “Yola çıkmadan önce hayvanların yiyecek, içecek ve tuvalet ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerekir. Hayvanların konulduğu kutular kendilerinden en az 2 kat daha büyük olmalı. Bu yüzden bize başvuran müşterilerimize hayvan sağlığı için onaylı güvenli taşıma çantaları ve aparatlarını öneriyoruz. Köpekler bir yerde durduğunuz zaman tuvalet ihtiyaçlarını giderebilir ama kediler stresli hayvanlar oldukları için yanınızda kum taşısanız bile orayı tercih etmeyebilir. Bunun için onların idrarlarını emen ve kutularını temiz tutan pedler kullanılabilir. Ayrıca ara sıra mama ve su ihtiyaçları giderilebilir. Mesela 3-4 saatlik bir yolculuk için buna pek gerek yok ama daha uzun süreli yolculuklarda mutlaka hayvanların mama ve su kapları yanında olmalı. Beslemeleri ihmal edilmemeli” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.