Hamsinin Karadeniz’de 3 kilosu, Burdur’da kilosu 100TL

DÜNYA 09.01.2024 - 23:21, Güncelleme: 09.01.2024 - 23:21 4940+ kez okundu.
 

Hamsinin Karadeniz’de 3 kilosu, Burdur’da kilosu 100TL

Hamsinin en fazla çıktığı dönemde Karadeniz’de 3 kilosu 100 TL’ye satılırken Burdur’da kilosu 100TL’ye satılıyor.
Vatandaşın balıklar içinde genelde yoğun talep gösterdiği hamsi fiyat farkı ile dikkat çekiyor. Burdur Salı Pazarı’nda yıllardır balıkçılık yapan Özsoy Balıkçılık sahibi Ali Özsoy, “Balığın Karadeniz’de ucuz Burdur’da pahalı olmasının sebebi maalesef yüksek maliyetlerden dolayı. Bunların en önemlisi de yakıt. Bir aracın balık alıp gelmesi için 5-6 bini buluyor, ayrıca eleman maliyetleri de çok arttı. Esnafın gideri bu olunca bizde anacak 100 TL’ye satabiliyoruz hamsiyi. Vatandaşın ucuz balık yiyebilmesi için masrafların özelliklede yakıt giderlerinin düşmesi lazım” dedi. Geçen hafta Trabzon’da kızını ziyaret ettiğini oradan 1,5 kilosunu 50 liraya aldığını anlatan Mehmet Güneş ise, “Burada maalesef çok pahalı, buda maliyetten galiba. Mazot çok pahalı esnafta mağdur halkta mağdur. Sadece balıkta da değil her şeyin bu kadar pahalı olmasının sebebi üretim ve nakliye giderleri yani akaryakıtın yüksek olması. Şimdilik bu durum da çözümsüz görünüyor” şeklinde konuştu.
Hamsinin en fazla çıktığı dönemde Karadeniz’de 3 kilosu 100 TL’ye satılırken Burdur’da kilosu 100TL’ye satılıyor.

Vatandaşın balıklar içinde genelde yoğun talep gösterdiği hamsi fiyat farkı ile dikkat çekiyor.

Burdur Salı Pazarı’nda yıllardır balıkçılık yapan Özsoy Balıkçılık sahibi Ali Özsoy, “Balığın Karadeniz’de ucuz Burdur’da pahalı olmasının sebebi maalesef yüksek maliyetlerden dolayı. Bunların en önemlisi de yakıt. Bir aracın balık alıp gelmesi için 5-6 bini buluyor, ayrıca eleman maliyetleri de çok arttı. Esnafın gideri bu olunca bizde anacak 100 TL’ye satabiliyoruz hamsiyi. Vatandaşın ucuz balık yiyebilmesi için masrafların özelliklede yakıt giderlerinin düşmesi lazım” dedi.

Geçen hafta Trabzon’da kızını ziyaret ettiğini oradan 1,5 kilosunu 50 liraya aldığını anlatan Mehmet Güneş ise, “Burada maalesef çok pahalı, buda maliyetten galiba. Mazot çok pahalı esnafta mağdur halkta mağdur. Sadece balıkta da değil her şeyin bu kadar pahalı olmasının sebebi üretim ve nakliye giderleri yani akaryakıtın yüksek olması. Şimdilik bu durum da çözümsüz görünüyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.