ÇALINTI İHBARI YAPILAN HAYVANLAR BAŞIBOŞ OLARAK BULUNDU

GÜNDEM 01.06.2016 - 17:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4458+ kez okundu.
 

ÇALINTI İHBARI YAPILAN HAYVANLAR BAŞIBOŞ OLARAK BULUNDU

Burdur İl Jandarma Komutanlığı’na C.İ isimli vatandaş tarafından çalıntı ihbarı ile Hayvanlar köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulundu.
Burdur İl J.K.lığı ekipleri ihbarın alınmasına müteakip görevlendirilen istihbarat unsurları ve olay yeri inceleme timi ile İl Merkez J.K.lığından görevlendirilen Jandarma devriyeleri olay bölgesine intikal ederek, çok etraflı bir çalışma başlatmışlar, aynı zamanda hayvanların barındıkları alandan başıboş olarak civar arazide kaybolabilecekleri ihtimali üzerinde de durulmuştur.            Bir taraftan hırsızlık şüphesi üzerinde çalışma yapılırken ve bu kapsamda çevrede bulunan tüm Jandarma birlikleri ve Polis birimleri bilgilendirilip yol güzergâhlarında tedbirler alınırken, diğer yandan hayvan barınağından itibaren olası bölgeler kontrol edilmiş ve aynı gün saat 10.15 sıralarında, vatandaşlarımızın da katıldığı arama faaliyetleri sonucunda C.İ. isimli vatandaşımıza ait (38) adet düve yaklaşık iki kilometre mesafede Karakent köyü bölgesinde bir bahçede başıboş olarak bulunmuş, çamurluk alana saplanan bir miktar hayvan da yapılan çalışmalar neticesinde kurtarılmış ve hayvanlar sağlam bir şekilde mağdur vatandaşımıza teslim edilmiştir.            Geçmiş yıllara bakıldığında yurt genelinde özellikle Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarında önemli artışlar yaşanmış olup, vatandaşlarımızın Ramazan ayı dönemindeki hassasiyetlerini de bir fırsat olarak kullanan şüphelilerin hayvan hırsızlıkları teşebbüslerini artıracakları değerlendirilmektedir.            Vatandaşlarımızın en önemli gelir ve geçim kaynağını oluşturan ve alın teri ve emeklerinin birikimi olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, hem hırsızlar tarafından çalınmalarının önlenmesi, hem de başıboş kalarak telef olma ve başıboş bulundukları araziden çalınmaları risklerinin en aza indirilmesi maksadıyla, vatandaşlarımız tarafından hayvan barınaklarına yönelik kilit, alarm, kamera ve bekçi köpeği gibi tedbirlerin alınması, ayrıca tüm duyarlı vatandaşlarımızın şüpheli görülen her araç ve şahıs ile durumu Jandarma’ya bildirmeleri çok önem arz etmektedir.            Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.  
Burdur İl Jandarma Komutanlığı’na C.İ isimli vatandaş tarafından çalıntı ihbarı ile Hayvanlar köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulundu.

Burdur İl J.K.lığı ekipleri ihbarın alınmasına müteakip görevlendirilen istihbarat unsurları ve olay yeri inceleme timi ile İl Merkez J.K.lığından görevlendirilen Jandarma devriyeleri olay bölgesine intikal ederek, çok etraflı bir çalışma başlatmışlar, aynı zamanda hayvanların barındıkları alandan başıboş olarak civar arazide kaybolabilecekleri ihtimali üzerinde de durulmuştur.

 

         Bir taraftan hırsızlık şüphesi üzerinde çalışma yapılırken ve bu kapsamda çevrede bulunan tüm Jandarma birlikleri ve Polis birimleri bilgilendirilip yol güzergâhlarında tedbirler alınırken, diğer yandan hayvan barınağından itibaren olası bölgeler kontrol edilmiş ve aynı gün saat 10.15 sıralarında, vatandaşlarımızın da katıldığı arama faaliyetleri sonucunda C.İ. isimli vatandaşımıza ait (38) adet düve yaklaşık iki kilometre mesafede Karakent köyü bölgesinde bir bahçede başıboş olarak bulunmuş, çamurluk alana saplanan bir miktar hayvan da yapılan çalışmalar neticesinde kurtarılmış ve hayvanlar sağlam bir şekilde mağdur vatandaşımıza teslim edilmiştir.

 

         Geçmiş yıllara bakıldığında yurt genelinde özellikle Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarında önemli artışlar yaşanmış olup, vatandaşlarımızın Ramazan ayı dönemindeki hassasiyetlerini de bir fırsat olarak kullanan şüphelilerin hayvan hırsızlıkları teşebbüslerini artıracakları değerlendirilmektedir.

 

         Vatandaşlarımızın en önemli gelir ve geçim kaynağını oluşturan ve alın teri ve emeklerinin birikimi olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, hem hırsızlar tarafından çalınmalarının önlenmesi, hem de başıboş kalarak telef olma ve başıboş bulundukları araziden çalınmaları risklerinin en aza indirilmesi maksadıyla, vatandaşlarımız tarafından hayvan barınaklarına yönelik kilit, alarm, kamera ve bekçi köpeği gibi tedbirlerin alınması, ayrıca tüm duyarlı vatandaşlarımızın şüpheli görülen her araç ve şahıs ile durumu Jandarma’ya bildirmeleri çok önem arz etmektedir.

 

         Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.