BURDUR’UN İHRACATI YILLAR İTİBARI İLE ARTARAK SÜRDÜRÜLÜYOR

SİYASET 16.02.2017 - 15:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3564+ kez okundu.
 

BURDUR’UN İHRACATI YILLAR İTİBARI İLE ARTARAK SÜRDÜRÜLÜYOR

AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Katip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik verilen desteklemelerle dış ticaretin İlimizde arttığını açıkladı.
Burdur’da Dış Ticaret Hacmi Büyümeye Devam Ediyor  Farklı düzeylerdeki yatırımcılara verilen desteklerle Burdur’un dış ticaret hacminde büyük artış sağlandığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Pazardaki çeşitlilik hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürüyor. 2002 yılında 19,15 milyon Dolar üzerinden dış ticaretimiz, 2016 yılında 226,82 milyon Dolar oldu.” Dedi.  İlimizde İhracatımız Büyüyor  AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “2002 15,57 milyon Dolar olan ihracatımız, 2016 yılında 180,32 milyon Dolar oldu. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana; mermer sektörü başta olmak üzere Burdur’un dış ticaret hacminde ve ihracatında büyük artış yaşanmıştır.” dedi. Bölgemizin mermer ve yer altı kaynakları açısından önemli bir merkez olduğunu ancak birçok maden rezervinin cumhuriyetin kuruluşundan önce Fransızlar tarafından işletildiği bilindiği halde bu gün krom madenlerinin işletilmesinde birkaç işletmenin dışında faaliyeti bulunmamaktadır. 156 Milyon TL Tutarından 34 Proje Destek Özçelik “2002 yılından bu yana İlimiz için 1,1 milyar TL tutarında 284 adet Yatırım Teşvik Belgesi Ekonomi Bakanlığımız tarafından düzenlendi. Yine 2016 yılında ise 182 kişilik istihdam öngören 156 milyon TL tutarında 34 adet yatırım projesine hükümetimiz ve Ekonomi Bakanlığımız tarafından destek verildi. Bu desteklemelerle İlimiz Ekonomisine ciddi katkılar sağladık.” dedi.   İlimizde 2 Milyon TL Ödeme   Özçelik Burdur İlinde Ekonomi Bakanlığı Strateji Daire Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan Destekleme Fiyat İstikrar Fonu’ndan Burdur’a 2 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.İthalatın azaldığını, Ekonomiye güven geldiğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Cari açığı kapatmak ve ekonomimizin temellerini daha da sağlamlaştırmak için Hükümetimiz çalışıyor. İthalatı azaltmak ve ihracatı artırmak için yatırımcılarımıza ve  
AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Katip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik verilen desteklemelerle dış ticaretin İlimizde arttığını açıkladı.

Burdur’da Dış Ticaret Hacmi Büyümeye Devam Ediyor 

Farklı düzeylerdeki yatırımcılara verilen desteklerle Burdur’un dış ticaret hacminde büyük artış sağlandığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Pazardaki çeşitlilik hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürüyor. 2002 yılında 19,15 milyon Dolar üzerinden dış ticaretimiz, 2016 yılında 226,82 milyon Dolar oldu.” Dedi. 

İlimizde İhracatımız Büyüyor 

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “2002 15,57 milyon Dolar olan ihracatımız, 2016 yılında 180,32 milyon Dolar oldu. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana; mermer sektörü başta olmak üzere Burdur’un dış ticaret hacminde ve ihracatında büyük artış yaşanmıştır.” dedi. Bölgemizin mermer ve yer altı kaynakları açısından önemli bir merkez olduğunu ancak birçok maden rezervinin cumhuriyetin kuruluşundan önce Fransızlar tarafından işletildiği bilindiği halde bu gün krom madenlerinin işletilmesinde birkaç işletmenin dışında faaliyeti bulunmamaktadır.

156 Milyon TL Tutarından 34 Proje Destek

Özçelik “2002 yılından bu yana İlimiz için 1,1 milyar TL tutarında 284 adet Yatırım Teşvik Belgesi Ekonomi Bakanlığımız tarafından düzenlendi. Yine 2016 yılında ise 182 kişilik istihdam öngören 156 milyon TL tutarında 34 adet yatırım projesine hükümetimiz ve Ekonomi Bakanlığımız tarafından destek verildi. Bu desteklemelerle İlimiz Ekonomisine ciddi katkılar sağladık.” dedi.  

İlimizde 2 Milyon TL Ödeme  

Özçelik Burdur İlinde Ekonomi Bakanlığı Strateji Daire Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan Destekleme Fiyat İstikrar Fonu’ndan Burdur’a 2 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.İthalatın azaldığını, Ekonomiye güven geldiğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Cari açığı kapatmak ve ekonomimizin temellerini daha da sağlamlaştırmak için Hükümetimiz çalışıyor. İthalatı azaltmak ve ihracatı artırmak için yatırımcılarımıza ve


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.