BURDUR DA 29. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI.

DİĞER 27.02.2018 - 13:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4601+ kez okundu.
 

BURDUR DA 29. VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Defterdar Sedat Ayyıldız başkanlığındaki heyet Vergi Haftası kapsamında Vali Yılmaz’ı ziyaret ettiler.
Devletin gelirlerini artırmak ve vergi bilincini yerleştirmek için 26 Şubat – 4 Mart tarihleri arasın da kutlanan ve bu tarihler arasında Burdur il merkezi ve ilçelerde kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak Vergi Haftası bugün sabah Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Defterdar Sedat Ayyıldız başkanlığındaki heyet Vergi Haftası kapsamında ilk ziyaretlerini Burdur Vali Şerif  Yılmaz’a yaparak vergi haftası kutlamalarını başlattılar.    VALİ YILMAZ DEFTERDAR VE BERABERİNDEKİLERE TEŞEKKÜR ETTİ   Burdur Valisi Şerif Yılmaz ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Özellikle son zamanlarda ülkemizin içinde yaşadığı son olayları da düşünürsek milli duygularımızın sadece motivasyonla değil devletin yaşaması gereken her alanda göstermemiz gerekiyor. Bunların bir tanesi de vergidir. Onun için bu devletin imkanlarının israf edilmemesi, toplanırken hem de harcarken çok daha dikkatli olmamız gerektiğini bugünler hatırlatıyor. Güçlü devlet olmamız gerekiyor, güçlü devletin de gerek ekonomik gerek siyasi, gerek ticaret ve vatandaşıyla beraber hep birlikte yakalaması gerekiyor. Toplamda tahakkuk edilen ve tahsil edilen vergi miktarların tabi Türkiye ortalaması da olsa ama netice itibariyle bunların az olduğu ve yükselmesi gerektiğini herkes ifade ediyor. Buna mükelleflerimizin de duyarlılığını göstermesi gerektiğini, göstereceğini ben tahmin ediyorum. Önemli olan bu zor dönemde birlik ve beraberlik içerisinde herkesin üzerine düşen sorumluluk ve mükellefiyetlerini eksiksiz yerine getirmek suretiyle bunu aşmamızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşmada seferberlik emri olduğunda ilk önce ben giderim dedi. Bu çok anlamlı bir kelimedir aslında. Bu hepimize vatandaş olarak da bizlerin nasıl davranmamız gerektiğini çok net bir şekilde gösteriyor. Onun için hepimizin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmemiz lazım. Bu hafta vesilesiyle de farkındalığın oluşması, vergi ile ilgili bilgilerin çocukluktan itibaren bilincin oluşması açısından, vatandaşlık görevi olarak nasıl askerlik görevse, bugün nasıl hepimiz Afrin’e gidelim diyorsak, yine aynı şekilde hepimizin vergimizi vermemiz gerekiyor, bu bilincin oluşması gerekiyor. İnşallah vergi hassasiyetine katkı sunan bir hafta olur bu vesileyle ben tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi  
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Defterdar Sedat Ayyıldız başkanlığındaki heyet Vergi Haftası kapsamında Vali Yılmaz’ı ziyaret ettiler.

Devletin gelirlerini artırmak ve vergi bilincini yerleştirmek için 26 Şubat – 4 Mart tarihleri arasın da kutlanan ve bu tarihler arasında Burdur il merkezi ve ilçelerde kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak Vergi Haftası bugün sabah Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Defterdar Sedat Ayyıldız başkanlığındaki heyet Vergi Haftası kapsamında ilk ziyaretlerini Burdur Vali Şerif  Yılmaz’a yaparak vergi haftası kutlamalarını başlattılar.

   VALİ YILMAZ DEFTERDAR VE BERABERİNDEKİLERE TEŞEKKÜR ETTİ  

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Özellikle son zamanlarda ülkemizin içinde yaşadığı son olayları da düşünürsek milli duygularımızın sadece motivasyonla değil devletin yaşaması gereken her alanda göstermemiz gerekiyor. Bunların bir tanesi de vergidir. Onun için bu devletin imkanlarının israf edilmemesi, toplanırken hem de harcarken çok daha dikkatli olmamız gerektiğini bugünler hatırlatıyor. Güçlü devlet olmamız gerekiyor, güçlü devletin de gerek ekonomik gerek siyasi, gerek ticaret ve vatandaşıyla beraber hep birlikte yakalaması gerekiyor.

Toplamda tahakkuk edilen ve tahsil edilen vergi miktarların tabi Türkiye ortalaması da olsa ama netice itibariyle bunların az olduğu ve yükselmesi gerektiğini herkes ifade ediyor. Buna mükelleflerimizin de duyarlılığını göstermesi gerektiğini, göstereceğini ben tahmin ediyorum. Önemli olan bu zor dönemde birlik ve beraberlik içerisinde herkesin üzerine düşen sorumluluk ve mükellefiyetlerini eksiksiz yerine getirmek suretiyle bunu aşmamızdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşmada seferberlik emri olduğunda ilk önce ben giderim dedi. Bu çok anlamlı bir kelimedir aslında. Bu hepimize vatandaş olarak da bizlerin nasıl davranmamız gerektiğini çok net bir şekilde gösteriyor. Onun için hepimizin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmemiz lazım.

Bu hafta vesilesiyle de farkındalığın oluşması, vergi ile ilgili bilgilerin çocukluktan itibaren bilincin oluşması açısından, vatandaşlık görevi olarak nasıl askerlik görevse, bugün nasıl hepimiz Afrin’e gidelim diyorsak, yine aynı şekilde hepimizin vergimizi vermemiz gerekiyor, bu bilincin oluşması gerekiyor. İnşallah vergi hassasiyetine katkı sunan bir hafta olur bu vesileyle ben tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.