Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

09.10.2024 - 14:54, Güncelleme: 09.10.2024 - 14:54 53 kez okundu.
 

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Kentin en önemli kültür sanat markalarından Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonunu ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ adlı çocuk oyunuyla açtı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tiyatromuz her sezon olduğu gibi bu sezonda da birbirinden başarılı oyunlar ile Karşıyakalılara tiyatro şöleni yaşatmaya devam edecek” dedi.   Karşıyaka’da 1996 yılından bu yana sergilediği oyunlarla kentin kültür sanat yaşamına değer katan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonuna perde açtı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sahneledikleri ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ adlı çocuk oyunuyla seyircilerden tam not olan tiyatrocular, yeni sezonda da hem çocuklar hem de yetişkinlerle buluşmaya devam edecek.   ÖZ KAYNAKLAR KULLANILDI Yazar Özlem Atasoy Barok’un çirkin ördek yavrusu masalını yeniden yorumlayarak kaleme aldığı, çocuklara evrensel insan haklarını ve hayvan haklarını anlatan ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ çocuk müzikali yoğun bir çalışmayla sahneye kondu. Genel Sanat Yönetmenliğini Zekeriya Hocalar’ın üstlendiği oyunun kostüm ve dekor tasarımı Karşıyaka Belediyesi çalışanları tarafından gerçekleştirildi. Çocuk oyuncuların rol aldığı oyunun müzikleri de yine Karşıyaka Belediyesi personeli tarafından hazırlandı.   YENİ OYUNLAR YOLDA Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, hazırlıkları bir süredir devam eden yeni oyunları da bu sezon seyirci ile buluşturacak. Ekim ayı içerisinde çocuklar için ‘Pinokyo’ ile yetişkinlere yönelik ‘Çıkmaz Sokak’ adlı oyunlar sahnelecek. Kasım ayından itibaren ise ‘Çiçek Prenses’ adlı çocuk oyunu ve ‘Batakhane Güzeli’ isimli yetişkin oyunu tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.   “İLÇEMİZE DEĞER KATIYOR” Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Göz bebeğimiz Karşıyaka Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu çalışmalarıyla, sahnelediği oyunlarıyla ilçemizin kültür sanat yaşamına değer katıyor. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu sayesinde vatandaşlarımız kaliteli oyunlara kolayca ulaşabilirken çocuklarımız da tiyatro kültürünü tanıyarak ve kazanarak büyüyor. Tiyatromuz her sezon olduğu gibi bu sezonda da birbirinden başarılı oyunlar ile Karşıyakalılara tiyatro şöleni yaşatmaya devam edecek. Tiyatro ekibimize yeni sezonda başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı oyunlarımıza davet ediyorum” dedi.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Kentin en önemli kültür sanat markalarından Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonunu ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ adlı çocuk oyunuyla açtı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tiyatromuz her sezon olduğu gibi bu sezonda da birbirinden başarılı oyunlar ile Karşıyakalılara tiyatro şöleni yaşatmaya devam edecek” dedi.

 

Karşıyaka’da 1996 yılından bu yana sergilediği oyunlarla kentin kültür sanat yaşamına değer katan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonuna perde açtı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sahneledikleri ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ adlı çocuk oyunuyla seyircilerden tam not olan tiyatrocular, yeni sezonda da hem çocuklar hem de yetişkinlerle buluşmaya devam edecek.

 

ÖZ KAYNAKLAR KULLANILDI

Yazar Özlem Atasoy Barok’un çirkin ördek yavrusu masalını yeniden yorumlayarak kaleme aldığı, çocuklara evrensel insan haklarını ve hayvan haklarını anlatan ‘Çirkinim İşte Kime Ne!’ çocuk müzikali yoğun bir çalışmayla sahneye kondu. Genel Sanat Yönetmenliğini Zekeriya Hocalar’ın üstlendiği oyunun kostüm ve dekor tasarımı Karşıyaka Belediyesi çalışanları tarafından gerçekleştirildi. Çocuk oyuncuların rol aldığı oyunun müzikleri de yine Karşıyaka Belediyesi personeli tarafından hazırlandı.

 

YENİ OYUNLAR YOLDA

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, hazırlıkları bir süredir devam eden yeni oyunları da bu sezon seyirci ile buluşturacak. Ekim ayı içerisinde çocuklar için ‘Pinokyo’ ile yetişkinlere yönelik ‘Çıkmaz Sokak’ adlı oyunlar sahnelecek. Kasım ayından itibaren ise ‘Çiçek Prenses’ adlı çocuk oyunu ve ‘Batakhane Güzeli’ isimli yetişkin oyunu tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

 

“İLÇEMİZE DEĞER KATIYOR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Göz bebeğimiz Karşıyaka Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu çalışmalarıyla, sahnelediği oyunlarıyla ilçemizin kültür sanat yaşamına değer katıyor. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu sayesinde vatandaşlarımız kaliteli oyunlara kolayca ulaşabilirken çocuklarımız da tiyatro kültürünü tanıyarak ve kazanarak büyüyor. Tiyatromuz her sezon olduğu gibi bu sezonda da birbirinden başarılı oyunlar ile Karşıyakalılara tiyatro şöleni yaşatmaya devam edecek. Tiyatro ekibimize yeni sezonda başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı oyunlarımıza davet ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.