Kötü Boya Aracın fiyatını düşürüyor

DÜNYA 24.12.2023 - 18:52, Güncelleme: 24.12.2023 - 18:52 1663+ kez okundu.
 

Kötü Boya Aracın fiyatını düşürüyor

Araç boya uzmanları kaliteli boyanın aracın değerini arttırdığını ve kaportanın küflenmesini engellediğini belirtiyor.
İkinci el satışlarında da ilk dikkati çeken aracın boyası oluyor, fiyat genelde boya kaporta işçiliğine göre belirleniyor.  Her marka ve model araçlara için orijinal fırın boya uyguladıklarını söyleyen Vural Saktürk, “Yaptığımız işlemler ise taşıtın durumuna göre değişmektedir. Hasarsız bir taşıtın, yüzey hazırlama ve boyama işlemi yapılırken; hasarlı bir taşıt ise öncelikli olarak karoseri tamiri ve daha sonra yüzey hazırlama ve boya işlemlerine tabi tutulur. Buna göre; doğrultulacak karoserin cinsi ve özelliklerine göre araç, gereç ve malzeme hazırlanır. Boyanacak yüzeyin hazır olması için sac zımparası yapılır, yüzey astarı ve macunu çekilir. Zımparalanır ve son kat astarı atılır. Boyanmayacak yerler maskelenir. Boya kabini ve ekipmanlar hazırlanır,  peryodik bakımı yapılır. Müşterinin isteği doğrultusunda boya seçilir, hazırlanır, renk kontrolü yapılır, viskositesi ayarlanır.” dedi.  Araçlarda boyanın daha parlak ve güzel görünmesi için pasta-cila işlemi yaptıklarını da anlatan Saktürk, birçok boya hatalarının bu işlemden sonra kaybolduğunu ve aracın değerinin arttığını anlattı.    
Araç boya uzmanları kaliteli boyanın aracın değerini arttırdığını ve kaportanın küflenmesini engellediğini belirtiyor.

İkinci el satışlarında da ilk dikkati çeken aracın boyası oluyor, fiyat genelde boya kaporta işçiliğine göre belirleniyor.

 Her marka ve model araçlara için orijinal fırın boya uyguladıklarını söyleyen Vural Saktürk, “Yaptığımız işlemler ise taşıtın durumuna göre değişmektedir. Hasarsız bir taşıtın, yüzey hazırlama ve boyama işlemi yapılırken; hasarlı bir taşıt ise öncelikli olarak karoseri tamiri ve daha sonra yüzey hazırlama ve boya işlemlerine tabi tutulur. Buna göre; doğrultulacak karoserin cinsi ve özelliklerine göre araç, gereç ve malzeme hazırlanır. Boyanacak yüzeyin hazır olması için sac zımparası yapılır, yüzey astarı ve macunu çekilir. Zımparalanır ve son kat astarı atılır. Boyanmayacak yerler maskelenir. Boya kabini ve ekipmanlar hazırlanır,  peryodik bakımı yapılır. Müşterinin isteği doğrultusunda boya seçilir, hazırlanır, renk kontrolü yapılır, viskositesi ayarlanır.” dedi.

 Araçlarda boyanın daha parlak ve güzel görünmesi için pasta-cila işlemi yaptıklarını da anlatan Saktürk, birçok boya hatalarının bu işlemden sonra kaybolduğunu ve aracın değerinin arttığını anlattı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.