KURTLAR SÜRÜDEN AYIRDIĞI 14 KEÇİYİ TELEF ETTİ

DÜNYA 22.10.2023 - 19:02, Güncelleme: 22.10.2023 - 19:02 4921+ kez okundu.
 

KURTLAR SÜRÜDEN AYIRDIĞI 14 KEÇİYİ TELEF ETTİ

Burdur Erikli Köyü'nde 14 keçiyi sürüden ayıran kurtlar 11 keçiyi telef etti!
Burdur merkez ilçe köylerinden Erikli'de kurt sürüsü, çobanın keçilerini telef etti! Olay bu hafta içinde olurken, eve 500 metre kala, sürüsü ortadan belen kurt sürüsü, 5-6 km ilerideki Çakıldere, Taşlıdere olarak bilinen bölgede, keçilere saldırdı. Keçi yetiştiricileri İsmail ve Gürsel Şenel ise olaydan ötürü çok üzgün "En iyi keçilerimiz gitti. Canımız gitti" dedi. Bu hafta başında yaşanan olayda, 14 keçisini kaybeden İsmail Şenel, sabah saatlerinde otlatmak için çıkardığı keçileri, yolda kurt saldırısına uğradı. Evin 500 metre yakınında sürüyü ortadan bölen kurt sürüsü, ayırdığı 14 keçiyi 4-5 km ötedeki ormanlık alana kadar sürdü. Şanslı birkaç keçi dışında eve geri dönen olmadı. 3 gündür civarda aramalarını sürdüren İsmail Şenel ve birkaç köylü, aramalar sırasında sadece keçilerin ölüleriyle karşılaştılar. Bölgede sayıları günden güne artan kurtlar, 14 keçiyi sürüden ayırarak, on bir tanesini ise katletti. Yol kenarlarında ve orman içinde keçileriyle karşılaşan İsmail Şenel ise olaydan ötürü oldukça üzgün. 'En iyi keçilerim' dediği ve kurtların saldırısına uğrayan sürünün sahibi İsmail Şenel, daha önce ayda yılda bir böyle olaylar yaşadıklarını ancak böylesi çapta bir olayın başlarına ilk defa geldiğini vurguladı. İsmail Şenel'in eşi Gürsel Şenel ise, keçilerin otlamadan geldikten sonra bakımlarını kendisinin yaptığını, sütünü sağıp, yoğurt, yağ yaptığını aktararak "Keçilerimizin yarısı gitti, bizimde canımız gitti" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi. KAYNAK: BURUR GAZETESİ
Burdur Erikli Köyü'nde 14 keçiyi sürüden ayıran kurtlar 11 keçiyi telef etti!


Burdur merkez ilçe köylerinden Erikli'de kurt sürüsü, çobanın keçilerini telef etti! Olay bu hafta içinde olurken, eve 500 metre kala, sürüsü ortadan belen kurt sürüsü, 5-6 km ilerideki Çakıldere, Taşlıdere olarak bilinen bölgede, keçilere saldırdı. Keçi yetiştiricileri İsmail ve Gürsel Şenel ise olaydan ötürü çok üzgün "En iyi keçilerimiz gitti. Canımız gitti" dedi.

Bu hafta başında yaşanan olayda, 14 keçisini kaybeden İsmail Şenel, sabah saatlerinde otlatmak için çıkardığı keçileri, yolda kurt saldırısına uğradı. Evin 500 metre yakınında sürüyü ortadan bölen kurt sürüsü, ayırdığı 14 keçiyi 4-5 km ötedeki ormanlık alana kadar sürdü. Şanslı birkaç keçi dışında eve geri dönen olmadı. 3 gündür civarda aramalarını sürdüren İsmail Şenel ve birkaç köylü, aramalar sırasında sadece keçilerin ölüleriyle karşılaştılar.

Bölgede sayıları günden güne artan kurtlar, 14 keçiyi sürüden ayırarak, on bir tanesini ise katletti. Yol kenarlarında ve orman içinde keçileriyle karşılaşan İsmail Şenel ise olaydan ötürü oldukça üzgün. 'En iyi keçilerim' dediği ve kurtların saldırısına uğrayan sürünün sahibi İsmail Şenel, daha önce ayda yılda bir böyle olaylar yaşadıklarını ancak böylesi çapta bir olayın başlarına ilk defa geldiğini vurguladı.

İsmail Şenel'in eşi Gürsel Şenel ise, keçilerin otlamadan geldikten sonra bakımlarını kendisinin yaptığını, sütünü sağıp, yoğurt, yağ yaptığını aktararak "Keçilerimizin yarısı gitti, bizimde canımız gitti" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.

KAYNAK: BURUR GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.