Mersin'de taciz iddialarına karşı gece yarısı eylemi: Kız öğrenci yurdunda protesto - Videolu Haber

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.10.2024 - 01:29, Güncelleme: 10.10.2024 - 01:29 344 kez okundu.
 

Mersin'de taciz iddialarına karşı gece yarısı eylemi: Kız öğrenci yurdunda protesto - Videolu Haber

MERSİN (PHA) - Rojin SÜNGÜ - Mersin'de Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu önünde 2 kız öğrenciye tecavüz girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Öğrencilerin WhatsApp gruplarında duyurduğu iddia sonrasında, erkek yurtlarında kalan öğrencilerin de katıldığı dev bir protesto başladı.
Mersin Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan taciz iddiaları üzerine gece yarısı büyük bir protesto başladı. İddiaya göre, iki kadın öğrenciye yönelik taciz girişiminde bulunan bir kişi, yurdun önünde olaya karıştı. Bu durum, yurt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada hızla yayılan çağrılar sonrası, yurtta kalan yüzlerce öğrenci, tacize ve yurt yönetiminin ihmalkar tutumuna karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek eyleme başladı. "Susma, Sıra Sana Gelecek" Yurtta kalan öğrenciler, “Herkesi dışarıya çağırıyoruz” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla seslerini duyurdu. Taciz olaylarına ve yurt yönetiminin güvenlik önlemlerinin yetersizliğine tepki gösteren öğrenciler, gece boyunca eylemlerini sürdürdü. "Güvenliğimiz Tehlikede" Eyleme katılan öğrenciler, yurt önünde gerçekleşen taciz olayına karşı sessiz kalmayacaklarını ve can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti. Öğrenciler, yurt yönetimi ve güvenlik güçlerinden daha etkin önlemler alınmasını talep ederek, "Erkeklerin elini kolunu sallayarak yurda girmemesi gerektiğini söylüyorlar, ancak bu güvenliği sağlayamadılar" şeklinde tepki gösterdi. Yurttaki protestolar gece boyunca devam ederken, polis ekiplerinin olay yerinde olduğu bildirildi. Öğrenciler ise, olayın takipçisi olacaklarını ve kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tehditlere karşı tepkilerini sürdüreceklerini ifade etti. Kaynak : PHA
MERSİN (PHA) - Rojin SÜNGÜ - Mersin'de Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu önünde 2 kız öğrenciye tecavüz girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Öğrencilerin WhatsApp gruplarında duyurduğu iddia sonrasında, erkek yurtlarında kalan öğrencilerin de katıldığı dev bir protesto başladı.

Mersin Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan taciz iddiaları üzerine gece yarısı büyük bir protesto başladı. İddiaya göre, iki kadın öğrenciye yönelik taciz girişiminde bulunan bir kişi, yurdun önünde olaya karıştı. Bu durum, yurt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada hızla yayılan çağrılar sonrası, yurtta kalan yüzlerce öğrenci, tacize ve yurt yönetiminin ihmalkar tutumuna karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek eyleme başladı.

"Susma, Sıra Sana Gelecek"

Yurtta kalan öğrenciler, “Herkesi dışarıya çağırıyoruz” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla seslerini duyurdu. Taciz olaylarına ve yurt yönetiminin güvenlik önlemlerinin yetersizliğine tepki gösteren öğrenciler, gece boyunca eylemlerini sürdürdü.

"Güvenliğimiz Tehlikede"

Eyleme katılan öğrenciler, yurt önünde gerçekleşen taciz olayına karşı sessiz kalmayacaklarını ve can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtti. Öğrenciler, yurt yönetimi ve güvenlik güçlerinden daha etkin önlemler alınmasını talep ederek, "Erkeklerin elini kolunu sallayarak yurda girmemesi gerektiğini söylüyorlar, ancak bu güvenliği sağlayamadılar" şeklinde tepki gösterdi.

Yurttaki protestolar gece boyunca devam ederken, polis ekiplerinin olay yerinde olduğu bildirildi. Öğrenciler ise, olayın takipçisi olacaklarını ve kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tehditlere karşı tepkilerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.