Motor ustası uyardı: Kışın otomobili vurdurmayın

DÜNYA 15.12.2023 - 20:31, Güncelleme: 15.12.2023 - 20:34 2256+ kez okundu.
 

Motor ustası uyardı: Kışın otomobili vurdurmayın

Burdur’da motor ustası soğuk kış günlerinde aküsü bitmiş araçların vurdurulmaması konusunda uyarıda bulundu.
  Burdur Sanayi Sitesi'nde Motor Ustalığı yapan Rıza Çelik, havaların soğumasıyla birlikte zayıf olan araç akülerinin bittiğini ve vatandaşların sakıncalı olan vurdurarak çalıştırmaya çalıştıkları konusuna dikkat çekti. Yeni nesil araçların vurdurarak çalıştırılmak istenmesinin ciddi motor arızalarına neden olabileceğine vurgu yapan Rıza Çelik, “Bizim memleketimiz soğuk bir memleket olduğu için araç o esnada donmuş olabilir. Bu durum akü bitmiş gibi anlaşılabilir. Araç vurdurmaya çalışıldığında triger kayışına, zincirine, siboplarına zarar verebilir. Bu da en az 20 bin masraf demek. Bunun yerine araç başına servisin çağırılıp baktıralım. Takviye ile ya da akü değiştirilerek araç çalıştırılabilir. Burdur’da sadece akü değil, antifriz bakımlarını da kesinlikle yaptırmaları gerekir. Bizim memleketimiz soğuk olduğu için içerisinde su olan araçlar çabuk donarlar. Bize gelen müşterilerimizin bu kontrollerini ücretsiz yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Burdur’da motor ustası soğuk kış günlerinde aküsü bitmiş araçların vurdurulmaması konusunda uyarıda bulundu.

 

Burdur Sanayi Sitesi'nde Motor Ustalığı yapan Rıza Çelik, havaların soğumasıyla birlikte zayıf olan araç akülerinin bittiğini ve vatandaşların sakıncalı olan vurdurarak çalıştırmaya çalıştıkları konusuna dikkat çekti.

Yeni nesil araçların vurdurarak çalıştırılmak istenmesinin ciddi motor arızalarına neden olabileceğine vurgu yapan Rıza Çelik, “Bizim memleketimiz soğuk bir memleket olduğu için araç o esnada donmuş olabilir. Bu durum akü bitmiş gibi anlaşılabilir. Araç vurdurmaya çalışıldığında triger kayışına, zincirine, siboplarına zarar verebilir. Bu da en az 20 bin masraf demek. Bunun yerine araç başına servisin çağırılıp baktıralım. Takviye ile ya da akü değiştirilerek araç çalıştırılabilir. Burdur’da sadece akü değil, antifriz bakımlarını da kesinlikle yaptırmaları gerekir. Bizim memleketimiz soğuk olduğu için içerisinde su olan araçlar çabuk donarlar. Bize gelen müşterilerimizin bu kontrollerini ücretsiz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.