Müdür Ballak’tan zehirlenme ve yangınlara karşı önemli uyarı

DÜNYA 22.12.2023 - 19:05, Güncelleme: 22.12.2023 - 19:06 1970+ kez okundu.
 

Müdür Ballak’tan zehirlenme ve yangınlara karşı önemli uyarı

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, baca temizliği ve buna bağlı zehirlenmelerle yangınlar konusunda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.
  Burdur’da meydana gelen yangınların yaklaşık yüzde 4’lük kısmının zamanında temizlenmeyen ve hatalı yapılan bacalardan kaynaklandığını belirten Mehmet Ali Ballak, “Vatandaşlarımızdan, apartman ve site yönetiminden ricam gerek soba, kalorifer veya doğalgaz bacası olsun yılda en az bir defa bahar aylarında ya da sonbahar da temizliğinin yaptırmalarıdır. Bu temizliğin yapılması bacalardan kaynaklanan yaşanması muhtemel yangınların ve zehirlenmelerin önüne geçecektir.” dedi. Vatandaşların baca yaparken, çatı tepe noktasını en az 50 cm geçmesine dikkat etmelerini isteyen Ballak, “içlerinin ve dışlarının sıvanması, soba baca tuğlalarının sıvanması zor olabilir en azından dışlarının sıvanması, baca çatı arsından geçerken çatı dilme ve tahtalarının baca duvarlarına bitişik olmaması, en az 10-15 cm etrafında bir boşluğun bulunması, baca duvarına ve yakınına yanmaya elverişli malzeme konmaması yaşanacak muhtemel bacadan kaynaklanan yangınları minimum seviyeye düşürecektir” ifadelerini kullandı. Alınan her önlemin yangını önlemekteki önemine vurgulayan Müdür Ballak, “Baca temizliğini vatandaşlarımız kendileri ya da konusunda uzman kişilere yaptırabileceği gibi İtfaiye Müdürlüğümüze başvurup, Belediye Meclisinin belirlemiş olduğu ücret karşılığında baca temizliğini yaptırabilirler” şeklinde konuştu.   
Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, baca temizliği ve buna bağlı zehirlenmelerle yangınlar konusunda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Burdur’da meydana gelen yangınların yaklaşık yüzde 4’lük kısmının zamanında temizlenmeyen ve hatalı yapılan bacalardan kaynaklandığını belirten Mehmet Ali Ballak, “Vatandaşlarımızdan, apartman ve site yönetiminden ricam gerek soba, kalorifer veya doğalgaz bacası olsun yılda en az bir defa bahar aylarında ya da sonbahar da temizliğinin yaptırmalarıdır. Bu temizliğin yapılması bacalardan kaynaklanan yaşanması muhtemel yangınların ve zehirlenmelerin önüne geçecektir.” dedi. Vatandaşların baca yaparken, çatı tepe noktasını en az 50 cm geçmesine dikkat etmelerini isteyen Ballak, “içlerinin ve dışlarının sıvanması, soba baca tuğlalarının sıvanması zor olabilir en azından dışlarının sıvanması, baca çatı arsından geçerken çatı dilme ve tahtalarının baca duvarlarına bitişik olmaması, en az 10-15 cm etrafında bir boşluğun bulunması, baca duvarına ve yakınına yanmaya elverişli malzeme konmaması yaşanacak muhtemel bacadan kaynaklanan yangınları minimum seviyeye düşürecektir” ifadelerini kullandı.

Alınan her önlemin yangını önlemekteki önemine vurgulayan Müdür Ballak, “Baca temizliğini vatandaşlarımız kendileri ya da konusunda uzman kişilere yaptırabileceği gibi İtfaiye Müdürlüğümüze başvurup, Belediye Meclisinin belirlemiş olduğu ücret karşılığında baca temizliğini yaptırabilirler” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.