Prof. Dr. Erol Göka, “İnsan dünyaya aile olarak geldi"

11.10.2024 - 13:26, Güncelleme: 11.10.2024 - 13:26 51 kez okundu.
 

Prof. Dr. Erol Göka, “İnsan dünyaya aile olarak geldi"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. 2020 yılında kültür ve sanat hayatına uzun süreli katkıları nedeniyle Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Üstün Hizmet Ödülü”nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Erol Göka, Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Selim Sırrı Paşa Salonu’nda “Günümüz Ailesinde Değişen Roller ve Sorunlar” adlı bir söyleşini gerçekleştiren Göka, “ İnsan dünyaya aile olarak geldi. Bu evrensel yapıyı sürdürmeliyiz” dedi.   “AİLEYİ KORUMALIYIZ” Aile kavramının giderek azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Göka, “Son yüzyılda en çok dibe vuran şeylerden birisi aile ve akrabalık. Sebebi ise dünyanın düzeni. Sizin çocuklarınız da giderek akrabalarınızı tanımayacak. Kötü ama gerçek. Aile her devirde var oldu. Aileyi korumalıyız. Evrensel insani değerlere bağlı olarak yaşamalıyız” ifadelerini kullandı.   “YAŞAMAK SANATA BENZER” Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla da düşünlerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Göka, ruhsal bakımdan sağlıklı olan insanların yaşama sorumluluğunu üstlenebilen insanlar olduğunu söyledi. Yaşamayı sanata benzeten Prof. Dr. Göka, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Psikolojik dayanıklılık göstermeliyiz. Hayatla baş edebilmenin yolu yaşamda var olan paradoksları doğru şekilde ele almaktır. Ancak bütün insanlar yalnızdır. Eşimizin yanındayken bile yalnızız. Çünkü onun bizim hissettiklerimizi hissetmek imkansızdır. Bu yalnızlığımızı kabul etmek zorundayız. Ancak yalnızlığımızı kabul ettiğimizde daha özgür hissederiz. Yaşamak bir sanattır. Her sanatta olduğu gibi sanatçılık ancak pratik tecrübe ile kazanılır.” Prof. Dr. Göka’ya konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” adlı kitap hediye edildi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. 2020 yılında kültür ve sanat hayatına uzun süreli katkıları nedeniyle Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Üstün Hizmet Ödülü”nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Erol Göka, Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Selim Sırrı Paşa Salonu’nda “Günümüz Ailesinde Değişen Roller ve Sorunlar” adlı bir söyleşini gerçekleştiren Göka, “ İnsan dünyaya aile olarak geldi. Bu evrensel yapıyı sürdürmeliyiz” dedi.

 

“AİLEYİ KORUMALIYIZ”

Aile kavramının giderek azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Göka, “Son yüzyılda en çok dibe vuran şeylerden birisi aile ve akrabalık. Sebebi ise dünyanın düzeni. Sizin çocuklarınız da giderek akrabalarınızı tanımayacak. Kötü ama gerçek. Aile her devirde var oldu. Aileyi korumalıyız. Evrensel insani değerlere bağlı olarak yaşamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“YAŞAMAK SANATA BENZER”

Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla da düşünlerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Göka, ruhsal bakımdan sağlıklı olan insanların yaşama sorumluluğunu üstlenebilen insanlar olduğunu söyledi. Yaşamayı sanata benzeten Prof. Dr. Göka, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Psikolojik dayanıklılık göstermeliyiz. Hayatla baş edebilmenin yolu yaşamda var olan paradoksları doğru şekilde ele almaktır. Ancak bütün insanlar yalnızdır. Eşimizin yanındayken bile yalnızız. Çünkü onun bizim hissettiklerimizi hissetmek imkansızdır. Bu yalnızlığımızı kabul etmek zorundayız. Ancak yalnızlığımızı kabul ettiğimizde daha özgür hissederiz. Yaşamak bir sanattır. Her sanatta olduğu gibi sanatçılık ancak pratik tecrübe ile kazanılır.” Prof. Dr. Göka’ya konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” adlı kitap hediye edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.