VALİ HASAN KÜRKLÜ MUHTARLAR İLE TOPLANTI YAPTI

GÜNDEM 29.12.2015 - 16:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3105+ kez okundu.
 

VALİ HASAN KÜRKLÜ MUHTARLAR İLE TOPLANTI YAPTI

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen toplantı da Burdur Merkez Mahalle ve Merkeze bağlı Köy Muhtarları ile bir araya geldi.
Burdur İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği Köy ve Mahalle Muhtarı Seçimi öncesi konuşan Vali Hasan Kürklü "İl Özel İdaresi ve KÖYDES kapsamında köylerimizin ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yaklaşın 375 bin metre kare kilitli parke taşı döşedik. 2016 yılı içerisinde ise 175 bin metre kare kilit parke taşı döşemeyi planlıyoruz. Bizim amacımız köyde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması. Dolayısıyla köydeki göçünde önlenmesi en büyük arzumuz. Bu nedenle İl Özel İdaresi olarak alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı gibi kurumlarımızda köylerimizde yapılan bir takım işletmelere ve işlere krediler verip, kırsalda yaşayan insanlarımızın doğdukları bölgede ve yerde doymaları noktasında gayret sarf ediyoruz. Tarım yapılmasının önemli olduğu noktada ise son zamanlarda kırsaldan şehre göçler arttı. Dolayısıyla bu göçler Büyük şehirlerde ciddi problemleri beraberinde getiriyor. Köyden kente göçün önlenmesi gerekiyor. Bunun içinde köyde yaşayan vatandaşımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu noktada çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor" dedi. Muhtarlar, Burdur'un en ücra köşesinde yaşayan gözümüz kulağımız diyen Vali Hasan Kürklü, köylerin birçok sorununu, ihtiyacını onların vasıtasıyla öğrendiklerini ifade etti. Vakıf çalışanlarının köyleri ve mahalleleri gezerek taradıklarını kaydeden Vali, Kürklü, Gözden kaçan, ulaşılamayan ve devletin yardımına ihtiyacı olan insanları tespit edip bilgi verilmesi konusunda muhtarlardan yardım istedi. Kömür Yardımlarının biraz geciktiğini dile getiren Vali Kürklü, gecikmenin ise, Burdur Valiliği ve bağlı birimler ile alakalı olmadığını belirterek, yardımları organize eden ekibin gece gündüz çalıştığını aktardı. Kış aylarında olunduğu için kar yağma ihtimali göz önüne alınarak, özellikle kömür yardımlarının dağıtımını köylerden başlatıldığını ifade etti. Mahallelerde ise cumartesi pazar dağıtım yapıldığını bildirerek, dağıtımları köy ve mahalle olmak üzere ortak bir şekilde yürütmeye gayret ettiklerini belirtti. Vali konuşmasının sonunda ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği Köy ve Mahalle Muhtarı Seçiminin hayırlı olmasını diledi.    
Burdur Valisi Hasan Kürklü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen toplantı da Burdur Merkez Mahalle ve Merkeze bağlı Köy Muhtarları ile bir araya geldi.

Burdur İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği Köy ve Mahalle Muhtarı Seçimi öncesi konuşan Vali Hasan Kürklü "İl Özel İdaresi ve KÖYDES kapsamında köylerimizin ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yaklaşın 375 bin metre kare kilitli parke taşı döşedik. 2016 yılı içerisinde ise 175 bin metre kare kilit parke taşı döşemeyi planlıyoruz. Bizim amacımız köyde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması. Dolayısıyla köydeki göçünde önlenmesi en büyük arzumuz. Bu nedenle İl Özel İdaresi olarak alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı gibi kurumlarımızda köylerimizde yapılan bir takım işletmelere ve işlere krediler verip, kırsalda yaşayan insanlarımızın doğdukları bölgede ve yerde doymaları noktasında gayret sarf ediyoruz.

Tarım yapılmasının önemli olduğu noktada ise son zamanlarda kırsaldan şehre göçler arttı. Dolayısıyla bu göçler Büyük şehirlerde ciddi problemleri beraberinde getiriyor. Köyden kente göçün önlenmesi gerekiyor. Bunun içinde köyde yaşayan vatandaşımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu noktada çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Muhtarlar, Burdur'un en ücra köşesinde yaşayan gözümüz kulağımız diyen Vali Hasan Kürklü, köylerin birçok sorununu, ihtiyacını onların vasıtasıyla öğrendiklerini ifade etti. Vakıf çalışanlarının köyleri ve mahalleleri gezerek taradıklarını kaydeden Vali, Kürklü, Gözden kaçan, ulaşılamayan ve devletin yardımına ihtiyacı olan insanları tespit edip bilgi verilmesi konusunda muhtarlardan yardım istedi.

Kömür Yardımlarının biraz geciktiğini dile getiren Vali Kürklü, gecikmenin ise, Burdur Valiliği ve bağlı birimler ile alakalı olmadığını belirterek, yardımları organize eden ekibin gece gündüz çalıştığını aktardı. Kış aylarında olunduğu için kar yağma ihtimali göz önüne alınarak, özellikle kömür yardımlarının dağıtımını köylerden başlatıldığını ifade etti. Mahallelerde ise cumartesi pazar dağıtım yapıldığını bildirerek, dağıtımları köy ve mahalle olmak üzere ortak bir şekilde yürütmeye gayret ettiklerini belirtti. Vali konuşmasının sonunda ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği Köy ve Mahalle Muhtarı Seçiminin hayırlı olmasını diledi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.