Burdur Salı Pazarında Esnaf Satışa Dua Ederek Başlıyor

DÜNYA 30.01.2024 - 21:09, Güncelleme: 30.01.2024 - 21:10 3101+ kez okundu.
 

Burdur Salı Pazarında Esnaf Satışa Dua Ederek Başlıyor

Burdur’da merkezde kurulduğu günden bu yanan Salı Pazarında pazarcılar satışa duasıyla başlıyor.
Salı günleri kurulan ve Burdur’un yanı sıra Denizli, Antalya, Isparta gibi illerden de çok sayıda pazarcının satış için geldiği Salı Pazarında pazarcı esnafı sergisi açtıktan hemen Pazar Camiden dua okunuyor. Sadece pazarcı esnafı değil, çarşı içindeki esnafları ve pazara gelen vatandaşlar da duaya eşlik ederek güne başlıyor. Pazar duası uygulaması başlayan alışverişten oldukça memnun olan Esnaflar, “Yıllardır Salı Pazarı esnafları olarak duamızı ediyoruz ve bu durumdan çok memnunuz. Ticaret biraz da inanç meselesi. İnançlı olmak lazım. Bismillahsız ayakkabı giymiyoruz. Pazara başlarken de dua şart. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler. Alışveriş için pazara geldiğini ve ilk defa pazarda dua yapıldığına tanık olduğunu anlatan bir vatandaş ise, “Ben Antalya’da yaşıyorum ve böyle bir olaya il defa tanık oluyorum. Güne, alışverişe dua ile başlamak bence güzel bir uygulama” dedi.
Burdur’da merkezde kurulduğu günden bu yanan Salı Pazarında pazarcılar satışa duasıyla başlıyor.

Salı günleri kurulan ve Burdur’un yanı sıra Denizli, Antalya, Isparta gibi illerden de çok sayıda pazarcının satış için geldiği Salı Pazarında pazarcı esnafı sergisi açtıktan hemen Pazar Camiden dua okunuyor. Sadece pazarcı esnafı değil, çarşı içindeki esnafları ve pazara gelen vatandaşlar da duaya eşlik ederek güne başlıyor.

Pazar duası uygulaması başlayan alışverişten oldukça memnun olan Esnaflar, “Yıllardır Salı Pazarı esnafları olarak duamızı ediyoruz ve bu durumdan çok memnunuz. Ticaret biraz da inanç meselesi. İnançlı olmak lazım. Bismillahsız ayakkabı giymiyoruz. Pazara başlarken de dua şart. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dediler.

Alışveriş için pazara geldiğini ve ilk defa pazarda dua yapıldığına tanık olduğunu anlatan bir vatandaş ise, “Ben Antalya’da yaşıyorum ve böyle bir olaya il defa tanık oluyorum. Güne, alışverişe dua ile başlamak bence güzel bir uygulama” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.