"Müdür Krizi Aşıldı: Deneyimle Güçlü Dönüş"

DÜNYA 22.09.2024 - 19:03, Güncelleme: 22.09.2024 - 19:28 293 kez okundu.
 

"Müdür Krizi Aşıldı: Deneyimle Güçlü Dönüş"

Yüksek maaşı nedeniyle görevden alınan eski fabrika müdürü, yönetimin hatası sonucu yeniden göreve çağrıldı.
Bir gün, Amerika’nın büyük imalat fabrikalarından birinin yönetim kurulu, kâr-zarar tablolarını incelerken fabrika müdürünün maaşının yüksek olduğunu düşündü. Bunun ciddi şekilde azaltılabileceğini düşündüler. Yönetim kurulu, müdürün ne yaptığını görmek için iki üye gönderme kararı aldı. Ekip, sabah erkenden fabrikaya gitti ve müdürün ofisine girdi. Gördükleri manzara şöyleydi: Müdür, elinde kahve fincanı, ayakları masanın üstünde, ekranında hiç iş ile ilgili bir şey yoktu. Sadece birkaç telefon görüşmesi yapıyordu. Bu durumu değerlendiren ekip, müdürün yıllık 100.000 dolarlık maaşının en az üçte iki oranında kesilmesi gerektiğine karar verdi. Müdürü çağırıp maaşını indirme teklifinde bulundular. Müdür bu teklife itiraz etti ve işten ayrılmayı tercih etti. Birçok istekli aday arasından yeni bir müdür atandı. Üç ay sonra, üretim istatistikleri biraz düşmeye başladı. Yönetim, bunun yeni müdürün acemiliğinden kaynaklandığını düşündü. Altıncı ayın sonunda düşüş belirginleşti. Eski ekip, yeni müdürü ofisinde ziyaret etti. Müdür, yoğun bir şekilde çalışıyordu ve sürekli gelen-gidenlerle ilgileniyordu. Ekip, bu çalışkanlığın işleri düzelteceğine inanarak biraz daha beklemeye karar verdi. Yıl sonu geldiğinde, kâr eden fabrikanın bilançosu zararla kapandı. Yönetim, bu durumu araştırmak üzere yeni bir ekip kurdu. Ekip, doğrudan fabrikaya gidip çalışanlarla konuştu. İşçiler, “Yeni müdür, biz gelmeden başlamayın dedi” diyerek beklediklerini söylediler. Ekip, yaşlı bir ustabaşına yaklaşarak durumu sordu. Ustabaşı, “Eski müdür, planlar yapar, bize güvenir ve sorunları çözerdi. Şimdiki müdür çok çalışkan, fakat her şeye kendisi müdahale ediyor. Bizim işimizi yapıyor, bu yüzden fabrika yönetimi boş kalıyor” dedi. Yönetim, durumu anladı ve eski müdürü geri çağırmak istedi. Ancak, bir yıl boyunca yaşanan zorluklardan sonra, ona 150.000 dolar teklif ederek geri dönmesini sağladılar. İyi yöneticiler, bazen yönetim tarzlarının ne kadar önemli olduğunu anlamak için deneyim kazanmak zorunda kalıyorlar.
Yüksek maaşı nedeniyle görevden alınan eski fabrika müdürü, yönetimin hatası sonucu yeniden göreve çağrıldı.

Bir gün, Amerika’nın büyük imalat fabrikalarından birinin yönetim kurulu, kâr-zarar tablolarını incelerken fabrika müdürünün maaşının yüksek olduğunu düşündü. Bunun ciddi şekilde azaltılabileceğini düşündüler. Yönetim kurulu, müdürün ne yaptığını görmek için iki üye gönderme kararı aldı.

Ekip, sabah erkenden fabrikaya gitti ve müdürün ofisine girdi. Gördükleri manzara şöyleydi: Müdür, elinde kahve fincanı, ayakları masanın üstünde, ekranında hiç iş ile ilgili bir şey yoktu. Sadece birkaç telefon görüşmesi yapıyordu.

Bu durumu değerlendiren ekip, müdürün yıllık 100.000 dolarlık maaşının en az üçte iki oranında kesilmesi gerektiğine karar verdi. Müdürü çağırıp maaşını indirme teklifinde bulundular. Müdür bu teklife itiraz etti ve işten ayrılmayı tercih etti.

Birçok istekli aday arasından yeni bir müdür atandı. Üç ay sonra, üretim istatistikleri biraz düşmeye başladı. Yönetim, bunun yeni müdürün acemiliğinden kaynaklandığını düşündü. Altıncı ayın sonunda düşüş belirginleşti. Eski ekip, yeni müdürü ofisinde ziyaret etti. Müdür, yoğun bir şekilde çalışıyordu ve sürekli gelen-gidenlerle ilgileniyordu. Ekip, bu çalışkanlığın işleri düzelteceğine inanarak biraz daha beklemeye karar verdi.

Yıl sonu geldiğinde, kâr eden fabrikanın bilançosu zararla kapandı. Yönetim, bu durumu araştırmak üzere yeni bir ekip kurdu. Ekip, doğrudan fabrikaya gidip çalışanlarla konuştu. İşçiler, “Yeni müdür, biz gelmeden başlamayın dedi” diyerek beklediklerini söylediler.

Ekip, yaşlı bir ustabaşına yaklaşarak durumu sordu. Ustabaşı, “Eski müdür, planlar yapar, bize güvenir ve sorunları çözerdi. Şimdiki müdür çok çalışkan, fakat her şeye kendisi müdahale ediyor. Bizim işimizi yapıyor, bu yüzden fabrika yönetimi boş kalıyor” dedi.

Yönetim, durumu anladı ve eski müdürü geri çağırmak istedi. Ancak, bir yıl boyunca yaşanan zorluklardan sonra, ona 150.000 dolar teklif ederek geri dönmesini sağladılar.

İyi yöneticiler, bazen yönetim tarzlarının ne kadar önemli olduğunu anlamak için deneyim kazanmak zorunda kalıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.