Basın kuruluşlarının bürolarını es geçerek sadece “Mail” Mektup yazma alışkanlığı son yıllarda nerede ise gelenek haline geldi. Hiç kimse üzerine alınmasın ama bir çoğu yüz yüze temasın yararlı olduğunu bilen siyasetçilerin nedense bizleri gönderirsek yayınlarlar mantığı ile hareket ettiğini gözlemliyoruz. Bu benim aklıma bir reklam spotunu getiriyor. Yıllar evvel Zeki Alasya ve Metin Akpınar bir reklamda aileleri aşıya teşvik etmenin hatta çocuklara aşı olmanın yararlarını anlatırken televizyonlar da aşıyı ifade eden bölümlerinde aşı çocuklara değil zeytine yapılacağını anlatırken bir diğeri benim çocuklar aşıyı mektupla yapıyor şeklinde repliğini tekrarlıyor karşısındakini inandırmaya çalışıyordu.
Basın kuruluşları ve bunların başında görev yapan gazeteci ve sahipleri teknolojinin gelişmesi basın açıklamalarının masa üstüne gelmesi kolaylığını benimseyebilirler. Hatta haberin içinde soru sorarak okuyucunun söyleneni daha detaylı ve anlaşılabilir olarak benimsemesine yol açan soru cevap şeklin de bir metin olması haberi haber yapan unsurlar arasında yer almalıdır. Basın kuruluşları ve gazeteci herkese aynı mesafededir. İşine duygularını karıştıran gazeteci veya gazete sahibi karşı tepkilerin de muhatabı olacaktır. Hatta bazı temaslarında hoş karşılanmayan davranışlar ile karşılanacaktır.
Burdur basını geçmişte bir avuç iken bu gün dijital mecraların ortaya çıkması ile bilhassa Burdur gibi küçük şehirlerde ilçe ve köy yerleşimlerini düşündüğünüz zaman kolay ve çabuk kişilere ulaşabilir bir seviyeye yükselmiştir. Günümüzdeki gücü ilerleyen yıllarda daha da mükemmel bir seviyede olacak gerek ticari sahada gerek kültürel ve siyasi arenada hizmet kalitesi yükselecektir. Onun için gelecek için geleceğin başarılarını yakalayabilmek için gazetecileri bir arzuhalci gibi gazeteleri de kurumların bültenleri gibi kumlanılma alışkanlığı bırakılmalıdır
Bir çok kurum ve kuruluş adeta birbirlerini kopyalar nitelikte bozuk bir metin olarak gazetelere veya gazetecilerin bilgisayarları üzerindeki masa üzerine gönderdiği metinlerin aslında kendilerine yararı yerine zararının olduğunun farkında bile değiller. Gazetelerin masa maşındaki görevlileri kopyala ve yapıştır mantığı ile sayfalarına aldıkları yazıları okumadan koyabiliyorlar. Bu da yayınlanması istediği yazı ve bilgilerin okuyucu tarafından yanlış anlaşılmasına yol açmaktadır.
Gazeteler evet bir yayın organıdır ancak gazetelerin ayakta kalması için de gelir kalemlerine ihtiyacı vardır. Evet gazete sahipleri haberden bedel almazlar ancak her şey bedava gibi bir anlayışın da bu mecrada kullanılmaması gerekmektedir. Adam yüksek parasal kaynaklar ile bir işletme açıyor bu işletmenin açılışına gazetecileri davet ediyor. Gazeteciye haber yap reklam olsun diyebiliyor burada siyasetçi ile başlayan sitemkarlığımı daha da artırabilirim ama bu kadar yeter diyorum.