Mustafa ARSLAN
Köşe Yazarı
Mustafa ARSLAN
 

BAYRAMLAR, BAYRAMLAR AH ESKİ BAYRAMLAR

Türk halkının büyük bölümü bayramları buruk bir şekilde kutlamak zorunda mı? Bu gün hafızalam almıyor. Her bayramda yaş ortalaması yüksek olan insanımız neden eski ile yeniyi kıyaslamak zorunda kalmaktadır. Bu gün halkımızın çoğnun ekonomik koşullar karşısında aile bireylerinin taleplerini karşılayamaması nedeni ile adeta çaresizlik içinde kıvranarak kendisinden isteneni bir başka bayramlarda daha iyisini alabiliriz diyerek mevcut koşulları atlatmanın çaresi olarak görmekte aile bireylerinin bozulan morallerini düzeltebilmenin çaresini aramaktadır. Çocukluğumuzun geçtiği baba ocağında dini bayramlar bizim için sevinçle sabah erkenden kalktığımız ve bayrams namazlarının kımlındığı hata çevre illerden bu bayram sabahı için getirdikleri kuru veya mevsimine göre yaş kestane dizilerini bayram sabahı için yakınlarının hatta babalarının elini tutarak cami de kılınacak bayram namazının ardından ekonomik durumuna göre çocuklarına hatta yetim ve yoksul dedikleri komşu çocuklarını ayırmadan memnun ederlerdi. Bugün günümüzde ise artık dini ve milli bayramlar kentin yönetiecilerinin aynı anda bir araya geldikleri bir protokol tarafından kutlanmaktadır. İçinde çocuğun olmadığı hatta halkın olmadığı bir kutlamaya dönüşmektedir. Belli kurumlardaki yöneticilerin katılması sıradanlaşması ise milli ve dini bayramlarımızı giderek de bizlerden uzaklaştırmaktadır. Bildiğimiz bayram alışkaanlıkmlarımızı nerede ise terk ediyoruz. En büyük korkumuz ise idarenin boşluk getirmeyeceğine kendim kaygılanmaya başladım çocuklarımız ise bayramları tatil olarak algılamasıdır.  
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2023 - Perşembe

BAYRAMLAR, BAYRAMLAR AH ESKİ BAYRAMLAR

Türk halkının büyük bölümü bayramları buruk bir şekilde kutlamak zorunda mı? Bu gün hafızalam almıyor. Her bayramda yaş ortalaması yüksek olan insanımız neden eski ile yeniyi kıyaslamak zorunda kalmaktadır. Bu gün halkımızın çoğnun ekonomik koşullar karşısında aile bireylerinin taleplerini karşılayamaması nedeni ile adeta çaresizlik içinde kıvranarak kendisinden isteneni bir başka bayramlarda daha iyisini alabiliriz diyerek mevcut koşulları atlatmanın çaresi olarak görmekte aile bireylerinin bozulan morallerini düzeltebilmenin çaresini aramaktadır.

Çocukluğumuzun geçtiği baba ocağında dini bayramlar bizim için sevinçle sabah erkenden kalktığımız ve bayrams namazlarının kımlındığı hata çevre illerden bu bayram sabahı için getirdikleri kuru veya mevsimine göre yaş kestane dizilerini bayram sabahı için yakınlarının hatta babalarının elini tutarak cami de kılınacak bayram namazının ardından ekonomik durumuna göre çocuklarına hatta yetim ve yoksul dedikleri komşu çocuklarını ayırmadan memnun ederlerdi.

Bugün günümüzde ise artık dini ve milli bayramlar kentin yönetiecilerinin aynı anda bir araya geldikleri bir protokol tarafından kutlanmaktadır. İçinde çocuğun olmadığı hatta halkın olmadığı bir kutlamaya dönüşmektedir. Belli kurumlardaki yöneticilerin katılması sıradanlaşması ise milli ve dini bayramlarımızı giderek de bizlerden uzaklaştırmaktadır. Bildiğimiz bayram alışkaanlıkmlarımızı nerede ise terk ediyoruz. En büyük korkumuz ise idarenin boşluk getirmeyeceğine kendim kaygılanmaya başladım çocuklarımız ise bayramları tatil olarak algılamasıdır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.