Günümüzde nerede ise her platform da söyler dururuz. Günümüz teknoloji ve hız çağı ya da başka bir deyim ile basın kuruluşları okuyucularına haberi en hızlı biçim de ulaştıran kurumlardır. Gazeteciliğe ilk başladığım 1967 yıllarda gazete kalıpları İstanbul’dan Ankara’da bulunan baskı merkezlerine uçak kargosu ile getirilirdi. Bu kalıplardan ilk önce taşra gazeteler basılır ve yola çıkarılırdı. Gazetecilik günümüz de ise 1990’lı yıllarda başladığımda ise uçak kargosu yerini şehirlerarası yolcuların seyahat ettiği otobüsler aldı. Şimdi ise artık haber ulaştırma da nerede ise dakika da istenilen yere haber ulaştırmak mümkün hale geldi.
Devlet hiyararşik düzeninde her önüne gelenin basın kuruluşlarına bilgi aktarması basın kuruluşlarının da istediği arzuladığı bir durum değildir. Bir gazeteci saha çalışmalarında doğru yerden doğru kişiden doğru bilgi almak ister. Gazeteci hiçbir zaman haberlerinde eksik bilgi ya da yalan beyan üzerinden haber yapmaz. Yapmamalıdır. Diyelim ki kişinin verdiği bilgiler üzerinden haber yaptı. Etik kurallar gereği haber kaynağını açıklamaz ve açıklamaya zorlanamaz ama haber kaynağı onu yanıltıcı bilgiler vermişse gazetecilerin haber kaynağını açıklamama kuralı ortadan kalkar.
Günümüzde artık bilgisayar ve otomasyon üzerinden bilgi ve belge göndermek nerede ise imkansızın ötesine geçmiş gazeteci deyimi ile iki kişinin duyduğu haber ise güncelliğini de yitirmiş olur. Önemli olan bir suçun veya olayın okuyucuya duyurulmasıdır. İlgili kanunun ilgili maddesinde de belirtildiği gibi Devlet memurlarının, basına bilgi ve demeç vermesine ilişkin düzenleme 657 sayılı Kanunun 15'inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede, memurların kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ve demeç veremeyecekleri belirtilmiştir. Ancak kamunun haber alma ve bilgilendirilmesinde önem arz eden konularda hızlı biçimde bilgilendirecek mekanizmanın kurulmayacağı anlamına da gelmemektedir. Pek ala ilgili kurumların bilgi kirliliğine haber kurallarına riayet edilerek verilmesi mümkün görünmektedir yasanın ilgili bölümlerindeki ifadelerinde de yer almaktadır.
Bu konudaki bilgilerin Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında Bakanın yetkili kılacağı bir görevli, illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından yapılabileceği ifade edilmekte yine aynı madde ile düzenlenmiştir. Ancak, bu madde de bir nokta sürekli olarak gözden kaçmakta ve maddenin yanlış yorumu gerçek yorum olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Son zamanlarda Burdur da bilhassa bası haberler gününden 4 veya 5 gün sonra gazeteler ve basın kuruluşlarına iletilmektedir. Örnek verilmesi gerekirse kaybolan bir vatandaş ise bulunup evine teslim edildikten birkaç gün sonra kendi ile ilgili haberi yerel ve yaygın bir basın kuruluşunun haberinden okumaktadır. Yada polis göz altına aldığı bir zanlının bu konudaki haberini birkaç gün sonra savcılıktan bırakıldığına şahit olmaktadır.