Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan gençler ile bir araya geldiği toplantı da ülke geleceği konusunda çok önemli konulara temas eden bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki bu konuşmasının önemli ip uçlarına geçmeden önce aslında günümüzün bilgi kirliliğinin dolaştığı adına internet dilinde sosyal medya diye isimlendirilen bir önemli vurgulamayı da birlikte yaptı. Gençlerin siyasi çalışmaları kullanırken sosyal medya alanını kullanmalarını tavsiye etti.
Günümüzde en çok takip edilen alan olmasına karşılık en çok yasak getirilen, getirilmek istenen alanlardan ise biri olarak bilinmektedir. Öte yandan kişisel hobilerden tutun magazin olanaklarının adeta arenasına dönüşen bir alan olduğu da unutulmamalıdır. Türk toplumunun ahlak yapısına uymayan galiz küfürlerin ve hakaretlerin edildiği hatta siyaseti öcü gösteren bir sürü materyalin servis edildiği alanlardan biri olarak bilinmektedir. Bize öğretilen öfke kontrolü ve gazetecilik etik kurallarının hiç birini burada bulamazsınız aksine günün yorgunluğu içinde üç beş dakikanı geçirmek için girdiğinde sinir küpü olmamak mümkün değildir.
Bugün Türkiye’nin 81 ilinde nerede ise yeni ismiyle “İnternet Gazetesi” olmayan şehir yok bilhassa haberlerde okuyucuya hızlı bir şekilde ulaşması konusunda yazılı ve görsel araçlarından önemli bir görev üstlenmektedir. Bu görevi yapan birçok meslektaşım ise ilgili yasanın çıkmasını dört gözle beklemektedir. Yetkilere seslenmek için buradan tekrarlıyorum. Bu yasa kapsamında sosyal medya diye isimlendirilen hizmet araçlarını da yasaya ekleyerek denetim altına almak mümkündür. Öte yandan İngiltere’nin saygın basın kuruluşlarından İndepent gazetesi sayfalarını kapatarak teknolojinin ortaya koyduğu İnternet gazeteciliği ile sürdürmektedir.
Türkiye de demokrasinin gelişmesi siyasi partilerin kadrolarının şekillenmesi için mutlaka kadın kolları olsun gençlik kolları olsun yasal bir prosedüre kavuşmalıdır. 1980 öncesinde yasal olarak partinin kademelerinde görev yapan diğer bölümler gibi Kadın kolları ve gençlik kolları ayağı yere basar nitelikte partinin kademeleri içerisinde yer alır ve gerçekten genel merkezde ve siyaset yapmakta söz sahibi olurlardı. Nerede ise siyasetin okulu niteliğinde işlev yapan alanlardı. İllerdeki kadın kolları veya gençlik kolları çeşitli siyasi partilerin içindeki İl başkanı veya yönetim kurulu üyelerinin iki dudağı arısındadır. Bunlardan birinin seni istemiyorum demesine bağlı bir görev devamlılığı bulunmaktadır. Yani siyasi hayatı pamuk ipliğine bağlıdır.
Onun içinde ülkemizdeki siyaset yapma anlayışının bütün partiler açısından mutlaka gözden geçirilmelidir. Bu demokrasinin geleceği açısından çok önemlidir. 12 Eylül öncesindeki bir takım korkuların önü demokrasimizin şekillenmesi için korkular yüzünden önünün kesilmemesi gerekmektedir. Bu gün dünya devletlerinin bir çoğu ekonomiden, kültüre, eğitimden, siyasete ve ülke gerçeklerine kadar çalışmalarını günün koşullarına düzenli bir hale getirerek yoluna devam etmektedir. Ülkemizde siyasetin okulu yoktur. Bu gibi ihtiyaçlar ya bürokrasi içinden devşirilmektedir. Yada sivil toplum kuruluşlarından sağlanmaktadır. Bu da ülkemizdeki lider sultasını yaratmaktadır. Çünkü milletvekili olmak isteyenler partilerin tüzüğünde varsa ön seçimle gelmekte yoksa bu insanlar parti kontenjanından liderin ve parti yönetiminin olurları ile gelmektedirler.