90 Bin Usta Öğretici İşsiz Kaldı! Tasarruf Tedbirleri Halk Eğitim Kurslarını Vurdu

DÜNYA 20.10.2024 - 16:41, Güncelleme: 20.10.2024 - 16:41 358 kez okundu.
 

90 Bin Usta Öğretici İşsiz Kaldı! Tasarruf Tedbirleri Halk Eğitim Kurslarını Vurdu

Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde görev alan 90 bin Usta Öğretici, bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında işsiz kaldı.
  Her yıl Eylül ayında başlayan kurslar, ödenek yetersizliği nedeniyle bu yıl açılamadı. Maliye Bakanlığı'na yapılan ek bütçe talebi henüz onaylanmadığı için Halk Eğitim kurslarının yeniden ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Halk Eğitim kursları, usta öğreticiler ve kursiyerler için önemli bir gelir ve meslek kaynağıydı. Usta Öğreticiler sosyal güvencelerini bu kurslar üzerinden sağlarken, birçok kursiyer de bu eğitimler sayesinde meslek sahibi oluyor ve sertifika alıyordu. Ancak tasarruf tedbirleri ile kursların durması, binlerce kişinin mağdur olmasına neden oldu. 2025 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı, kurslarla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeyi planlıyor. Nüfusa dayalı kota uygulaması getirilerek kurslar daha planlı hale getirilecek ve e-Devlet üzerinden kurs başvuruları yapılacak. Vatandaşlar ise Halk Eğitim Merkezlerinin yeniden faaliyete geçmesini talep ediyor, zira bu kurslar iş ve sertifika imkanları açısından çok önemli bir yer tutuyor.
Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde görev alan 90 bin Usta Öğretici, bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında işsiz kaldı.

 

Her yıl Eylül ayında başlayan kurslar, ödenek yetersizliği nedeniyle bu yıl açılamadı. Maliye Bakanlığı'na yapılan ek bütçe talebi henüz onaylanmadığı için Halk Eğitim kurslarının yeniden ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor.

Halk Eğitim kursları, usta öğreticiler ve kursiyerler için önemli bir gelir ve meslek kaynağıydı. Usta Öğreticiler sosyal güvencelerini bu kurslar üzerinden sağlarken, birçok kursiyer de bu eğitimler sayesinde meslek sahibi oluyor ve sertifika alıyordu. Ancak tasarruf tedbirleri ile kursların durması, binlerce kişinin mağdur olmasına neden oldu.

2025 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı, kurslarla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmeyi planlıyor. Nüfusa dayalı kota uygulaması getirilerek kurslar daha planlı hale getirilecek ve e-Devlet üzerinden kurs başvuruları yapılacak.

Vatandaşlar ise Halk Eğitim Merkezlerinin yeniden faaliyete geçmesini talep ediyor, zira bu kurslar iş ve sertifika imkanları açısından çok önemli bir yer tutuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.