Yenidoğan Çetesi Bebekleri Öldürüp Cenazelerini Bile Satmaya Çalıştılar

DÜNYA 20.10.2024 - 16:11, Güncelleme: 20.10.2024 - 16:11 399 kez okundu.
 

Yenidoğan Çetesi Bebekleri Öldürüp Cenazelerini Bile Satmaya Çalıştılar

Yenidoğan Çetesi’ne dair açılan davada ortaya çıkan dehşet verici detaylar Türkiye'yi şoke etti.
 Skandalın merkezinde, bebeklerin hayatını tehlikeye atan ve ailelerinden para talep eden suç örgütünün insanlık dışı faaliyetleri bulunuyor. Bebek acil hastalarını daha önce anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden çete, bakımsızlık ve yanlış tedavilerle bebeklerin ölümüne yol açtı. Ancak en ürkütücü detay, bebeklerin cenazelerini bile ailelere satmaya çalışmaları oldu. Soruşturma dosyasına giren şok edici diyaloglar, bu kişilerin ahlaksızlıklarını gözler önüne serdi. Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir ile doktor İlker Gönen arasındaki konuşmada, 80 bin TL’lik bir talep üzerine aileye, "Parayı vermezseniz bebeğinizi kimsesizler mezarlığına defnederiz" tehdidinde bulunuluyor. Bir diğer diyalogda, hemşireler arasında geçen konuşmalarda, aileden cenazeyi vermek için rüşvet alındığı ve ölü bebeklerin ailelere satıldığı açıkça ifade ediliyor. Bu skandal, yalnızca masum bebeklerin değil, ailelerin de çaresiz bir şekilde sömürüldüğünü gözler önüne seriyor. Dava süreci devam ederken, olayın toplumda derin bir infial yarattığı ve sağlık sektörüne olan güveni sarstığı belirtiliyor.
Yenidoğan Çetesi’ne dair açılan davada ortaya çıkan dehşet verici detaylar Türkiye'yi şoke etti.

 Skandalın merkezinde, bebeklerin hayatını tehlikeye atan ve ailelerinden para talep eden suç örgütünün insanlık dışı faaliyetleri bulunuyor. Bebek acil hastalarını daha önce anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden çete, bakımsızlık ve yanlış tedavilerle bebeklerin ölümüne yol açtı. Ancak en ürkütücü detay, bebeklerin cenazelerini bile ailelere satmaya çalışmaları oldu.

Soruşturma dosyasına giren şok edici diyaloglar, bu kişilerin ahlaksızlıklarını gözler önüne serdi. Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir ile doktor İlker Gönen arasındaki konuşmada, 80 bin TL’lik bir talep üzerine aileye, "Parayı vermezseniz bebeğinizi kimsesizler mezarlığına defnederiz" tehdidinde bulunuluyor. Bir diğer diyalogda, hemşireler arasında geçen konuşmalarda, aileden cenazeyi vermek için rüşvet alındığı ve ölü bebeklerin ailelere satıldığı açıkça ifade ediliyor.

Bu skandal, yalnızca masum bebeklerin değil, ailelerin de çaresiz bir şekilde sömürüldüğünü gözler önüne seriyor. Dava süreci devam ederken, olayın toplumda derin bir infial yarattığı ve sağlık sektörüne olan güveni sarstığı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.