Silvia İtaliano: Nemrut’a hayran kalmamak elde değil

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2024 - 13:36, Güncelleme: 20.10.2024 - 13:36 258 kez okundu.
 

Silvia İtaliano: Nemrut’a hayran kalmamak elde değil

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kültür turizmi açısından ve ülke ekonomisine, tanıtımına büyük katkı sağlayan Nemrut Dağı’nı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, Nemrut’ta önemli ve anlamlı mesajlar verdi.
UNESCO Dünya Kültür Mirası olan 2100 yıllık Kommagene Uygarlığı’nın efsanevi kralı Antiochos Teos’un Nemrut Dağı zirvesinde inşa ettiği anıtsal alanı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, dünya insanlarının okullarda öğrendiği, kitaplarda okuduğu, belgesellerde izlediği medeniyetlerin beşiği ve doğuş yeri olan Mezopotamya’yı görmeleri gerektiğini ifade ederek; “Özellikle Mezopotamya’yı tepeden seyreden 2300 yıl önceki sanatın, mitolojinin, astronominin işlendiği ve günümüze sapasağlam ulaştırılan eserleri kaçırmaması gerekiyor” dedi. Silvia İtaliano, “Arjantin’de ve Güney Amerika’da seyahat imkanı olan, seyahat eden büyük bir potansiyel var. Ben ve arkadaşlarım Nemrut'un, Kommagene’nin ve yukarı Mezopotamya’nın gönüllü tanıtımcısı olacağız. Ülkemizde yazılı ve görsel medyada ‘Geç olmadan görün, kaçırmayın’ diyeceğiz” dedi. İlk yerleşim, ilk tarım, ilk yazı, ilk tekerlek, ilk astronomi ve ilk inançların bu topraklarda hayatımıza girdiğini ifade eden Silvia İtaliano; “Bunların farkında olan herkesin Nemrut'ta, Kommagene’ye, yani Mezopotamya’ya gelmesini şans olarak kabul ediyorum” dedi.   Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kültür turizmi açısından ve ülke ekonomisine, tanıtımına büyük katkı sağlayan Nemrut Dağı’nı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, Nemrut’ta önemli ve anlamlı mesajlar verdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası olan 2100 yıllık Kommagene Uygarlığı’nın efsanevi kralı Antiochos Teos’un Nemrut Dağı zirvesinde inşa ettiği anıtsal alanı ziyaret eden Arjantinli İş İnsanı ve Mimar Silvia F. İtaliano, dünya insanlarının okullarda öğrendiği, kitaplarda okuduğu, belgesellerde izlediği medeniyetlerin beşiği ve doğuş yeri olan Mezopotamya’yı görmeleri gerektiğini ifade ederek; “Özellikle Mezopotamya’yı tepeden seyreden 2300 yıl önceki sanatın, mitolojinin, astronominin işlendiği ve günümüze sapasağlam ulaştırılan eserleri kaçırmaması gerekiyor” dedi.
Silvia İtaliano, “Arjantin’de ve Güney Amerika’da seyahat imkanı olan, seyahat eden büyük bir potansiyel var. Ben ve arkadaşlarım Nemrut'un, Kommagene’nin ve yukarı Mezopotamya’nın gönüllü tanıtımcısı olacağız. Ülkemizde yazılı ve görsel medyada ‘Geç olmadan görün, kaçırmayın’ diyeceğiz” dedi.
İlk yerleşim, ilk tarım, ilk yazı, ilk tekerlek, ilk astronomi ve ilk inançların bu topraklarda hayatımıza girdiğini ifade eden Silvia İtaliano; “Bunların farkında olan herkesin Nemrut'ta, Kommagene’ye, yani Mezopotamya’ya gelmesini şans olarak kabul ediyorum” dedi.
 

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.