Burdur’un Yamadı Gölü Canavarı Yok Edildi: Köylüler Rahat Nefes Aldı

DÜNYA 21.10.2024 - 12:22, Güncelleme: 21.10.2024 - 12:22 145 kez okundu.
 

Burdur’un Yamadı Gölü Canavarı Yok Edildi: Köylüler Rahat Nefes Aldı

Burdur’un Gölhisar ilçesinde yer alan Yamadı Köyü, devasa büyüklükteki yaban domuzunun öldürülmesiyle uzun süredir yaşadıkları endişeden kurtuldu.
    Halk arasında “Yamadı Gölü Canavarı” olarak adlandırılan bu dev yaban domuzu, köylüler ve avcıların yaklaşık dört saat süren mücadelesi sonucunda etkisiz hale getirildi. Sazlık bölgede gizlenen ve çevrede paniğe neden olan yaban domuzu, saldırganlaşarak bir traktöre ve bir av köpeğine saldırdı. Maalesef köpek, aldığı yaralar sonucunda hayatını kaybetti. Uzun süren bu mücadele sonucunda Yamadı köylüleri ve avcılar, domuzu öldürerek köyü büyük bir tehlikeden kurtardı. Yaban domuzunun etkisiz hale getirilmesiyle birlikte Yamadı Köyü sakinleri, sonunda rahat bir nefes aldı.
Burdur’un Gölhisar ilçesinde yer alan Yamadı Köyü, devasa büyüklükteki yaban domuzunun öldürülmesiyle uzun süredir yaşadıkları endişeden kurtuldu.

 

 

Halk arasında “Yamadı Gölü Canavarı” olarak adlandırılan bu dev yaban domuzu, köylüler ve avcıların yaklaşık dört saat süren mücadelesi sonucunda etkisiz hale getirildi.

Sazlık bölgede gizlenen ve çevrede paniğe neden olan yaban domuzu, saldırganlaşarak bir traktöre ve bir av köpeğine saldırdı. Maalesef köpek, aldığı yaralar sonucunda hayatını kaybetti. Uzun süren bu mücadele sonucunda Yamadı köylüleri ve avcılar, domuzu öldürerek köyü büyük bir tehlikeden kurtardı.

Yaban domuzunun etkisiz hale getirilmesiyle birlikte Yamadı Köyü sakinleri, sonunda rahat bir nefes aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.