Bu yaştakilerin ehliyeti geçersiz oluyor!

DÜNYA 20.10.2024 - 11:27, Güncelleme: 20.10.2024 - 11:27 313 kez okundu.
 

Bu yaştakilerin ehliyeti geçersiz oluyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araç sürücülerine yönelik yaş sınırını güncelledi.
  2023 Aralık ayında yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, ticari taşımacılık yapan sürücüler hem mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmalı hem de belirlenen yaş kriterlerine uymalıdır. Bu düzenleme, 2024 sonuna kadar geçerli olacak şekilde uygulanacaktır. Yeni düzenleme ile 65 yaş ve üzeri ticari araç sürücüleri için ek önlemler getirildi. Bu yaş grubundaki sürücüler her üç yılda bir ehliyetlerini yenilemek zorunda olacak. Ayrıca, 80 yaşına ulaşan sürücüler için bu süre iki yıla indirildi ve daha sık sağlık kontrolleri ve sürüş yeterliliği testleri zorunlu hale getirildi. Bu önlemler, hem yaşlı sürücülerin hem de trafikteki diğer bireylerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Düzenleme, sürücülerin sadece fiziksel yeterliliklerini değil, mesleki ve profesyonel yeterliliklerini de korumaları gerektiğini vurguluyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araç sürücülerine yönelik yaş sınırını güncelledi.

 

2023 Aralık ayında yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, ticari taşımacılık yapan sürücüler hem mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmalı hem de belirlenen yaş kriterlerine uymalıdır. Bu düzenleme, 2024 sonuna kadar geçerli olacak şekilde uygulanacaktır.

Yeni düzenleme ile 65 yaş ve üzeri ticari araç sürücüleri için ek önlemler getirildi. Bu yaş grubundaki sürücüler her üç yılda bir ehliyetlerini yenilemek zorunda olacak. Ayrıca, 80 yaşına ulaşan sürücüler için bu süre iki yıla indirildi ve daha sık sağlık kontrolleri ve sürüş yeterliliği testleri zorunlu hale getirildi. Bu önlemler, hem yaşlı sürücülerin hem de trafikteki diğer bireylerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Düzenleme, sürücülerin sadece fiziksel yeterliliklerini değil, mesleki ve profesyonel yeterliliklerini de korumaları gerektiğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.