Burdur da “ Burdur İlkadım” İnternet Gazetesi ismi ile yayın hayatına başladığı günden bu güne kadar 10 Haziran Tarihi itibarı ile 10 yılı tamamladık. Ülkemiz de Osmanlı Devleti döneminde İlk özel Türk gazetesi, 1840 Ağustos da William Churchill tarafından Ceride-i Havadis adıyla çıkarılmış, bunu agah Efendinin 21.10.1860 tarihinde çıkardığı Tercüman-ı Ahval ve Şinasi'nin 27 Haziran 1862'de yayınladığı Tasvir-i Efkar gazeteleri takip etmiştir. İlk günlük Türk gazetesi ise; 1864'te Alfred Churchill tarafından Ruzname-i Ceride-i Havadis adıyla çıkarılmıştır
Günümüzde bazı çevreler tarafından çeşitli isimlerle ifade edilen İnternet gazeteciliği Bilgisayar ağlarını kullanarak hedef kitlesine ulaşan gazetelere genel anlamda elektronik ya da dijital gazete denilmektedir. Bu gazeteler, içerikten okuyucuya sunumuna dek diğer gazetecilik tanımlarından farklı bir anlam ifade eder. Bireysel ve toplumsal mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasında, kamuoyu oluşumunda ve tarihsel bilgilerin ham olarak ilk derlenip toparlanma yeri olan geleneksel türdeki gazetelerin yanında, internetin kullanımının yaygınlık kazanmasıyla günümüzde internet gazeteciliği olarak anılan yeni bir gazetecilik türü
ortaya çıkmış bulunmaktadır İnternet gazeteciliği, internet üzerinde, kısaca web olarak adlandırılan ve html kısaltmasıyla bildiğimiz yazılım dilinde sayfalar yazılmasına olanak veren çoklu medya ortamının kullanılmasıyla birlikte ortaya çıkan bir türdür.
Günümüzde, dünya üzerinde yayın yapan binlerce dijital gazete bulunmaktadır. Bu gazeteler, haber yapıları ve sunumlarıyla internet gazeteciliğine örnek teşkil ederler. Bu gazeteler, ilk önceleri belirli bir bölgede yerel network ağlarıyla hizmet verirlerken, günümüzde internet sayesinde geniş kitlelere ulaşma imkanı bulmuşlardır. Bir başka açıdan bakılırsa, dijital gazeteler ile internet gazeteleri ayrımı geriye dönük bir farklılık gösterir.
İnternet ile ortaya çıkan okuyuculara haber iletme olanaklarına hem geleneksel yöntemlerle yayın yapan gazeteler, hem de haber ajansları hızla uyum gösterdiler. İnternet üzerinden yayın yapan gazeteler, geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın bir çok ülkesindeki büyük tirajlı gazeteler,aynı zamanda internet ortamında yayınlanmaktadır.
İnternet, klasik gazeteler için mükemmel bir tamamlayıcı unsur olmaktadır. Bilgisayar teknolojileri sayesinde var olan haber endüstrisinin ürünlerine gerçek zamanlı olarak erişmek mümkündür. Çok büyük ölçekli haberlere, arşivlere, haritalara, video ve ses kayıtlarına ya da haberi destekleyici malzemelere internet sayesinde ulaşmak mümkündür.
Dünya da yaşanan “pardemi” döneminde ülkelerin ve insanların habere ve bilgiye ulaşmasının en kolay yolu olduğu gibi bilhassa “Kamu Spotu” başlığı ile başta Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda hızlı bilgi akışı nedeniyle en çok kullanılan haber aktarma ve bilgi alma alanı olarak “İnternet ortamı ve İnternet Gazeteciliği” kullanılmıştır. Bugün ülkemiz de eksik yasalar içinde yürütülmeye çalışılan “İnternet Gazeteciliği” geleceğin en hızlı haber alma kaynakları arasında olacağı muhakkak gözüyle bakılmaktadır.